NEWS

9 oktober 2020

Upgrade van KOBELCO SK17SR-3E minigraver naar EU Stage V

De Japanse fabrikant lanceert zijn nieuwe versie van de 1,8 ton wegende short radius minigraver met tal van nieuwe functies en structurele verbeteringen. Het resultaat is de bekroning van een gezamenlijke aanpak met zijn dealernetwerk en de actieve medewerking van de klanten/gebruikers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Vandaag de dag zijn de werkomgeving en het comfort van de bestuurder belangrijke drijfveren voor productiviteit en met dit in gedachten heeft de SK17SR-3E minigraafmachine een upgrade gekregen. In de cabine verwelkomt een GRAMMER luxe geveerde en verstelbare stoel de bestuurder, die de nieuwe hydraulische hulplijnbediening zal weten te waarderen. Die laatste is proportioneel aan de joysticks, wat het rijcomfort aanzienlijk verbetert. Ook polssteunen zijn aanwezig om vermoeidheid te verminderen en alle besturingselementen zijn voorzien van achtergrondverlichting. Tot slot zijn standaard LED-werklampen op de giek gemonteerd voor een beter zicht.

De neiging tot nulzwenking van de machine (canopy = 0 cm – cabine = 9,5 cm) biedt een optimale compactheid om in alle veiligheid dicht bij muren te werken of dicht bij personen te graven. Door de geringe offset vooraan de machine kan deze 180° draaien binnen een spoorbreedte van 2 m. Dankzij het variabele rupsonderstel (990 mm tot 1320 mm) passeert de machine langs toegangen van minder dan een meter breed, terwijl de hydraulische verlenging van de rupsen in combinatie met het eveneens uitschuifbare stabilisatieblad de stabiliteit van de machine garandeert. Bij een maximale graafdiepte van 2,38 m biedt de arm een graafkracht van 15,2 kN. Hij heeft een gesmeed stalen giekkop met geschroefde assen en bescherming van de giekcilinderstang. De hydraulische leidingen lopen door het zwenkstuk. Ze zijn beschermd tegen het risico op loskomen en ondergebracht in anti-UV kokers.

De SK17SR-3E wordt aangedreven door een YANMAR 3TNV70-SYB Stage V motor met een vermogen van 10,4 kW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.