NEWS

12 oktober 2020

ET42 & EZ50: 2 nieuwe minigraafmachines bij WACKER NEUSON

Met deze twee nieuwe graafmachines telt het productaanbod van de Duitse fabrikant nu 11 offset rupsgraafmachines, 7 zero tail graafmachines, waaronder een elektrische EZ17e, en 2 graafmachines op banden. De twee nieuwkomers in de 4 ton en 5 ton klasse, de ET42 & EZ50, openen het gamma in een concept dat dichter bij de operator staat.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Bij het ontwerp van de nieuwe minigraafmachines was het voor ons belangrijk om machines te ontwikkelen die compact en gemakkelijk te hanteren zijn, indrukwekkende prestaties leveren en state-of-the-art zijn”, legt Stefan BOGNER, algemeen directeur van WACKER NEUSON Linz GmbH, het ontwikkelingscentrum voor de graafmachines van de groep, uit. De eisen van de gebruikers kunnen worden samengevat als hoge prestaties, compacte afmetingen en arbeidscomfort.

Beide graafmachines zijn uitgerust met de PERKINS 403J-E17T 3-cilinder motor die voldoet aan de Stage V emissienorm en een vermogen van 34,4 kW levert.

Wat de prestaties betreft, maken beide graafmachines indruk met hun hoge hef- en graafkracht en snelle werkcycli. De 3-punts kinematica garandeert dan weer een hogere uitbreekkracht (44>45kN), penetratiediepte en storthoogte. Met de 4 extra bedieningscircuits zorgt het innovatieve Load Sensing Flow Sharing hydraulische systeem voor een nauwkeurige controle en een hoog rendement. De machine past zich automatisch aan de belasting aan en de joystickbeweging blijft te allen tijde constant voor de machinist. De 4 circuits maken het gebruik van een breed scala aan hulpstukken mogelijk en de nieuwe decompressieschakelaar maakt het gemakkelijker en sneller om hydraulische accessoires te wisselen. Beide graafmachines scoren ook punten op het gebied van veiligheid met het nieuwe Active Working Signal (een rode LED-strip die in de motorkap is geïntegreerd en brandt als de graafmachine in werking is) en de optionele achteruitrijcamera met 7-inch scherm.

Voor het comfort is de machine, vanuit een ruime cabine met airconditioning en goed zicht, eenvoudig te bedienen dankzij het intuïtieve gebruik van een joystick, duimwiel, 3,5 inch display en toetsenbord. Een multimediasysteem maakt de uitrusting compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.