NEWS

13 oktober 2020

Een nieuwe EW200E MH overslagkraan bij VOLVO CE.

Twee machines van 22,6 en 26,8 ton maken momenteel het VOLVO CE aanbod uit in het segment van de overslagkranen bestemd voor afvalverwerking. De nieuwe EW200E MH vervangt de EW220E MH en is gebaseerd op het ontwerp van de krachtigere EW240E MH.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe EW200EMH overslagkraan die is ontworpen en gebouwd in de VOLVO CE fabriek in Konz, Duitsland, is uitgerust met een 129 kW Volvo Stage V motor en voorzien van automatische functies voor stationair draaien en motorstop. Een ECO-modus wordt automatisch geactiveerd teneinde de productiviteit te behouden en de energie-efficiëntie te verhogen.

De machine is gemonteerd op Solideal 10.00-20 dubbele banden en heeft een 5,5 m of 6,25 m rechte giek en een 4 m zwanenhals voor een bereik van 9,3 of 10,0 m. Er kan ook gekozen worden voor een goederenbehandelingsarm met sorteergrijper. Standaard voorzien zijn een KINSHÖFER OP-GR P22V-450-5-W stabilisatieblad voor en stabilisatoren achter (optioneel 4 stabilisatoren).

De hydraulisch verhoogde cabine, beschermd door een FOPS structuur, kan tot vijf meter omhoog worden gebracht (ooghoogte) en de grote glaspartijen zorgen voor een panoramisch zicht. De cabine is uitgerust met dubbele dempingssteunen om geluid (65db) en trillingen te verminderen.

De EW200E MH overslagkraan is uitgerust met een hydraulisch systeem dat speciaal is aangepast aan de recyclingbehoeften. De zweefstandfunctie van de giek en de cilinderdemping van de giek verbeteren de prestaties door de trillingen te verminderen en tegelijkertijd de grijper op zijn plaats te houden. De grijperbediening en het zwenkdempingssysteem werken gelijktijdig.

De machine wordt met een hendel (CDC) bestuurd en het accelereren tot een snelheid van 19 km/u gebeurt alleen met behulp van de roller op de linker joystick. De bestuurder kan de cabine optillen en de stempels en het hefblad rechtstreeks vanaf de joysticks bedienen. Het werktuigbeheersysteem slaat de parameters van 20 verschillende werktuigen op. Een optioneel pakket bevat beschermende schermen en een omkeerbare ventilator om verstopping te voorkomen.

Al deze functies zijn reeds beschikbaar op de bestaande EW240EMH overslagkraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.