NEWS

5 november 2020

KOBELCO SK45SRX-6E & SK55SRX-6E minigravers naar Stage V

KOBELCO gaat door met het upgraden naar de Stage V emissienormen van zijn minigraafmachinecategorie die 14 modellen telt van 1 tot 8 ton, en kondigt de herlancering aan van de SK45SRX-6E en SK55SRX-6E modellen in het segment van 4 tot 5 ton. Beide zijn uitgerust met de 4-cilinder YANMAR 4TNV88C-PYBV 4-cilinder dieselmotor van 29 kW, die nu een DPF filter omvat.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De SK45SRX-6E en SK55SRX-6E machines zijn voorzien van het geïntegreerde INDR koelsysteem dat ervoor zorgt dat de machine stil is en beschermd tegen stof. De radiatoren zijn vrij van stof door de anti-verstoppingsfilter die ook gemakkelijk te reinigen is. De INDR onderscheidt zich door een origineel systeem voor het aanzuigen en afvoeren van koellucht uit de afgedichte motorbehuizing, waardoor ook de externe geluidsoverlast tot minder dan 93db wordt beperkt.

Het rijkoppel van de SK45SRX-6E en SK55SRX-6E werd verhoogd tot 59 kN om de rupsen met een laag toerental te laten draaien, zelfs wanneer het blad een zware last duwt. Een automatische schakelfunctie zorgt voor een soepelere en efficiëntere verplaatsing op de bouwplaats. Wanneer de hoge versnelling geselecteerd is, schakelt het aandrijfsysteem automatisch over op lage snelheid zodra de omhoog te tillen last of te beklimmen helling meer vermogen vereist

Zodra de machine begint te graven, voorziet het IFPS (Integrated-Flow Pump System) hydraulische systeem via de derde pomp extra vermogen (dat anders naar het zwenk- en bladcircuit zou gaan), dat ze omleidt naar het graafarm- en gieksysteem voor een hoger vermogen. Dit zorgt voor een snellere en soepelere werking van de machine, zelfs onder de zwaarste belastingen. Afgezien van de evolutie van de motor en deze paar details, blijven beide modellen in lijn met de 2016 versie van de machine. Deze machines met korte draaistraal zijn voorzien van een offset achteraan van 190 mm of 290 mm a met extra contragewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.