NEWS

26 november 2020

METSO helpt UNICEF bij de wederopbouw van Beiroet

De bouwwereld heeft ook een hart en METSO Outotec bewijst dit door materieel te doneren dat zal worden gebruikt bij de wederopbouw van het rampgebied in Beiroet, om zo drinkwater, sanitaire voorzieningen en gezondere leefomstandigheden voor duizenden kinderen en gezinnen te garanderen. De gedoneerde machines zouden in december 2020 in Beiroet moeten aankomen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Toen UNICEF ons benaderde voor financiële steun, beseften we dat onze machines de mensen en het vernielde gebied op zeer concrete manier konden helpen”, verklaart Eeva SIPILÄ, Financieel Directeur van Metso Outotec. “We zijn blij dat we dankzij de samenwerking met UNICEF onze expertise kunnen aanbieden en onze bijdrage kunnen leveren aan de enorme inspanning om de stad weer op te bouwen.

Deze steun aan het noodprogramma van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) in Beiroet, Libanon, in samenwerking met UNICEF Finland, bestaat uit de donatie van één Lokotrack® LT106 mobiele kaakbreker en twee Lokotrack® ST4.8 mobiele zeefinstallaties. Naast de machines zorgt METSO Outotec ook voor training en technische ondersteuning om ze te bedienen.

De explosie in augustus veroorzaakte een enorme vernieling van gebouwen en infrastructuur. De door METSO Outotec geschonken apparatuur zal worden gebruikt voor het verwijderen van explosieafval, zoals beton van gebouwen en asfalt van wegen en bestrating. De machines worden ook ingezet voor recycling en de productie van aggregaten voor de wederopbouw.

We zijn erg dankbaar voor deze donatie. Aangezien het aantal COVID-19 gevallen blijft toenemen en er een groot risico bestaat op watergebonden ziekten in het getroffen gebied, is het meer dan ooit noodzakelijk om ervoor te zorgen dat kinderen en gezinnen toegang hebben tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Met de hulp van METSO Outotec zullen we in staat zijn om het explosiepuin te verwijderen en de sanitaire voorzieningen sneller weer op te bouwen”, aldus Marja-Riitta KETOLA, Executive Director van het Finse UNICEF-comité.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.