NEWS

1 december 2020

Nieuwe LTM 1150-5.3 mobiele telescoopkraan bij LIEBHERR

Dit jaar pakt LIEBHERR fors uit! De fabrikant lanceert zijn tweede nieuwe model van mobiele all terrain telescoopkraan. Afgelopen voorjaar was het de LTM 1120-4.1, dit najaar is het de LTM 1150-5.3 die in de schijnwerpers staat. Het nieuwe juweel in de vloot, zoals Christoph KLEINER, commercieel directeur bij LIEBHERR, zelf zegt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Met zijn 60 ton, inclusief 9 ton tegengewicht, houdt de 5-assige kraan vast aan een 12 ton/as verhouding. Zijn giek plooit uit tot een hoogte van 66 m en biedt een draagvermogen van 150 ton. In vergelijking met de vorige versie, de zeer populaire LTM 1130-5.1 kraan waarvan 1.500 exemplaren werden geproduceerd, reikt de telescoopgiek van het nieuwe model 7 meter hoger. Met deze kraan zet LIEBHERR zijn strategie van eenmotorig ontwerp en mechanische aandrijving van de bovenbouw voort. Het gewicht dat wordt bespaard door de schrapping van de motor van de bovenbouw (die wel nog aanwezig is op de LTM 1130-5) wordt benut om deze uit te rusten met een langere telescoopgiek en het draagvermogen te vergroten. De technische krachttoer is het vermelden waard: bij een gelijkwaardig bedrijfsgewicht biedt de LTM 1150-5.3 gemiddeld 15% meer laadvermogen met maximaal of gedeeltelijk contragewicht en een 10% langere giekhoogte.

Dit nieuwe model heeft een laadvermogen van meer dan 9 ton in de volledig uitgeschoven stand van 66 meter. Met vakwerkverlengingen bereikt de nieuwe 150 ton kraan hefhoogtes tot 92 meter en overspanningen tot 72 meter.

De in het chassis geïntegreerde 6-cilinder LIEBHERR Stage V dieselmotor levert 400 kW en een motorkoppel van 2.516 Nm. Een ZF versnellingsbak met 12 versnellingen, rechtstreeks gekoppeld aan een ZF hydrodynamische retarder, en een 2-traps tussenbak met differentieelblokkering vormen samen de transmissie. Met de ECOdrive technologie en de schakelbare Ecomode wordt een optimale instelling gedefinieerd, die het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en het lawaai vermindert. De Hillstart-Aid functie maakt het starten op een helling gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.