NEWS

10 december 2020

CATERPILLAR lanceert zijn nieuwe CAT 317 Next Gen graafmachine

Dit nieuwe model vervangt wellicht de 316 FL in de 17 ton klasse, die dateert van 2016. CATERPILLAR maakt gebruik van de overstap van zijn motoren naar Stage V om het gamma te vernieuwen met de 317 Next Gen. Verschillende CAT-technologieën rusten dit nieuwe model standaard uit en verhogen zijn prestaties tot 45%. Een veelzijdige 317 GC versie vermindert de onderhoudskosten met wel 20%.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In overeenstemming met de Next Gen strategie ontwikkelt de fabrikant een topmodel dat is uitgerust met de nieuwste technologieën, evenals een tweede, zuiniger model in de “GC” serie. De C4.4 Stage V motor van 96 kW in de CAT 317 krijgt 5% meer vermogen. De 317 GC is uitgerust met een C3.6 van 89 kW. Er zijn drie werkmodes beschikbaar: de “intelligente” mode past automatisch het motortoerental en het hydraulische vermogen aan de werkomstandigheden aan, de “ECO” mode kiest voor het laagste brandstofverbruik en de “Power” mode biedt te allen tijde maximaal vermogen en maximale productiviteit.

Een nieuw, gecentraliseerd hydraulisch verdeelsysteem rust beide machines uit en maakt komaf met moederleidingen, wat drukverlies vermijdt. De prestatieverbeteringen op de CAT 317 zijn onder meer het resultaat van de standaard CAT nivelleringsassistent die de bewegingen van giek, arm en bak met één enkele hendel automatiseert. Cat Grade 2D begeleidt automatisch diepte, helling en lengtebeweging via het touchscreen. Upgraden naar Cat Grade Advance 2D of Cat Grade 3D is eenvoudig.

Cat Payload technologie is aanwezig op de CAT 317 en on-the-go wegen wordt op het scherm weergegeven voor een real-time beoordeling van het laadvermogen. Cat Remote Services technologieën maken gebruik van de telematicagegevens van de 317 en Remote Flash zorgt ervoor dat de graafmachine werkt met de nieuwste versie van de software aan boord.

Het lagere profiel van de ramen van de nieuwe, ruimere cabines verbetert het zicht aanzienlijk in vergelijking met de F serie. De machines zijn standaard uitgerust met achteruitrijcamera’s en rechts zicht om de zichtbaarheid van het werkgebied verder te verbeteren. Langere en meer gesynchroniseerde onderhoudsintervallen verlagen de onderhoudskosten tot 20%.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.