NEWS

11 december 2020

Het cijfer 7 dat alles verandert voor de nieuwe DOOSAN DL-7 laders

Het betreft zeven nieuwe DL wielladers met serienummer 7, waarvan de fabrikant zegt dat alles veranderd werd. Een complete revisie die een toename van de laadvermogens met 7% oplevert en een maximale kubieke inhoud van de bakken van 2,8 m3 tot 7 m3. Een legendarisch cijfer dat een mooie toekomst voorspelt voor deze 7 nieuwe modellen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Al in de lente van dit jaar werd dit buitenbeentje, het eerste DL420-7 model, voorgesteld met een volledig nieuw ontworpen, energieke look die in Duitsland de If Design Award 2020 won. Vandaag stelt DOOSAN het hele gamma voor met talrijke technologische keuzes die tot 5% meer energie-efficiëntie beloven dan de “5” generatie, dankzij de 3 Stage V motoren: DOOSAN DL06 & DL08 en SCANIA DC13 die 141 tot 294 kW leveren. Ze zijn uitgerust met een turbocompressor met variabele geometrie die zorgt voor een optimale drukvulling over een breed toerenbereik. Stationair draaien en motorstop zijn automatisch.

De fabrikant heeft gekozen voor een automatische Powershift transmissie (5 versnellingen) met vergrendelende, hydrodynamische koppelomvormer (TC). Dit zorgt voor een snellere acceleratie op vlakke ondergrond (+10%) en betere prestaties op hellingen (+20%).

Het 100% hydraulische differentieelslot kan automatisch worden ingeschakeld bij maximaal koppel zonder tussenkomst van de bestuurder. De SAT2 (Situation Awareness Technology 2) technologie past het motorvermogen aan op basis van real-time analyse van giekdruk, pompdruk, uitgaande as enz.

Het hefarmophangingssysteem (LIS – Load Isolation System) zorgt voor een soepelere rit en snellere werkcycli. Op de joystick bestuurt de elektrohydraulische bediening (EMCV) de hoofdverdeler en de proportionele magneetkleppen die de stuurstroom sturen.

Vijf innovaties onderscheiden deze reeks machines: het intelligente weegsysteem DOOSAN Smart Load, de intelligente sleutel DOOSAN Smart Key met 7 functies, het 8” DOOSAN Smart Touch (DST) aanraakscherm met 7 hoofdfuncties, het DOOSAN Connect telematicasysteem dat talrijke functies biedt, van sitebeheer tot voorspellend onderhoud en productiviteitsbeheer, en het meest spectaculaire, een DOOSAN exclusiviteit, namelijk de “transparante bak”, een radarzicht dat het beeld weergeeft dat voor de bak verborgen blijft. Tot slot wordt het assortiment standaard gedekt door een totale garantie van 3 jaar en 5.000 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.