NEWS

15 december 2020

HYUNDAI verdubbelt 22 t graafmachine-aanbod met nieuwe HX210AL

Deze laatste toevoeging aan de nieuwe A serie van de Koreaanse fabrikant is bijna een exacte kopie van zijn voorganger, de HX220AL, met hetzelfde brutovermogen, maar met een kleinere CUMMINS B4.5 4-cilinder motor met 780 Nm koppel ten opzichte van de B7.6 6-cilinder van dezelfde motorfabrikant met 880 Nm koppel. Ze delen eenzelfde chassis en vergelijkbare algemene specificaties.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het doel van Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) is om een basismachine aan te bieden tegen een zeer concurrerende prijs, gericht op de verhuursector voor zowel dealers als verhuurbedrijven. Deze strategie, die al bekend is bij enkele grote bedrijven, biedt een effectievere penetratie in een markt, waar 20% van de graafmachines behoren tot de 20 ton klasse.

Opmerkelijk is ook de keuze voor geavanceerde technologie voor de CUMMINS Stage V motor, die een innovatief “alles-in-één” uitlaatgasnabehandelingssysteem omvat dat zowel de uitstoot als de onderhoudsvereisten vermindert. De energie-efficiëntie van de HX210AL en bijgevolg de controle van het brandstofverbruik wordt geregeld door EPFC (Electric Positive Flow Control), een elektronische regeling van het debiet van de hoofd- en hulppompen, om de perfecte balans tussen vermogen en precisie af te stemmen op de behoeften van de toepassing. De HX210AL profiteert van het nieuwe ontwerp van de A serie, met een ruime cabine, waarvan de glazen deur van boven tot onder het zicht met 14% verbetert. Het 360° perifere zicht van de AAVM is optioneel. De machine is uitgerust met het IMOD systeem om bewegende voorwerpen of personen binnen een straal van 5 meter te detecteren.

Het 8” touchscreen groepeert alle functies en informeert over de status van de machine. Het instellingenmenu geeft toegang tot een complete reeks opties rechtstreeks vanaf het aanraakscherm of via de duimwielbesturing.

De machine is voorbereid op de optionele geleidings-/besturingsfunctie (MG/MC). De ECO functie voorkomt “inefficiënt rijden” en vermijdt overmatig brandstofverbruik. Dankzij de ergonomische KAWASAKI joysticks die in de armleuningen van de GRAMMER premium luchtgeveerde stoel zijn geïntegreerd, manoeuvreert de machine tot op de centimeter nauwkeurig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.