NEWS

21 december 2020

VOLVO EWR130 E, een compacte, stabiele graafmachine op banden

De VOLVO lijn van 13 ton graafmachines op banden bestaat al een kleine 30 jaar. Dankzij verbeteringen en wijzigingen, is het nieuwe EWR130E model dat net door VOLVO CE werd geïntroduceerd, een geslaagde, uitgebalanceerde machine geworden die het beste erft van haar voorgangers, maar ook van haar collega’s, de EWR150E en EWR170E.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Met haar verstelbare giek die zo dicht mogelijk bij het midden van het chassis is verankerd, een achterste zwenkradius met korte offset van 285 mm (1555 mm) en een voorste zwenkradius van 1811 mm kan de EWR130E graafmachine op banden in een krappe ruimte van 3,63 m werken. De kleine draaicirkel van 4,3 m met optionele vierwielbesturing en stabilisatoren uitgelijnd in de as van de banden maken haar geschikt voor beperkte ruimtes. Haar compactheid belemmert geenszins haar stabiliteit, dankzij het zeer lage zwaartepunt en de giekverankering. Door deze balans en de 90 kW VOLVO D4 Stage V motor kan ze tot 4,3 ton heffen over een bereik van 6 m. De uitbreekkracht is van hetzelfde niveau.

Geholpen door een hoge druk en groot hydraulisch debiet, maakt de veelzijdigheid van de graafmachine het programmeren van maximaal 32 aanbouwdelen mogelijk zonder dat een servicemonteur nodig is.

Hun hydraulische koppeling vanuit de cabine gebeurt met behulp van de Steelwrist Auto Connect. Met de fabrieksvoorbereiding kunnen de joysticks de STEELWRIST tiltrotator bedienen en profielen op het hoofddisplay configureren. De joysticks kunnen bijna alle functies bedienen, van besturing tot ruitenwisserbediening. Digitale hulp is binnen handbereik met het optionele Dig Assist besturingssysteem dat 2D, In-Field Design, 3D graafsoftware en nieuwe on-board weegtoepassingen omvat, allemaal weergegeven op de Volvo Co-Pilot 10” tablet. Met de programmeerbare knoppen verandert u met één druk op de knop van functie.

De graafmachine verplaatst zich tegen een maximale snelheid van 35 km/u en het anti-terugslagsysteem van de giek schakelt al in bij 5 km/u. Op de werkplek activeert de Comfort Drive Control functie de joystickbesturing bij snelheden tot 20 km/u. De graafrem wordt automatisch ingeschakeld zodra de snelheid van de machine nul is. Het unieke VOLVO CE ontwerp biedt volledig zicht naar rechts, omdat niets het gezichtsveld belemmert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.