NEWS

29 januari 2021

KOMATSU kondigt nieuwe PC24 MR-5 minirupsgraafmachine aan

Begin 2020 maakte KOMATSU zich op om op SAMOTER dat uiteindelijk geannuleerd werd, zijn nieuwe serie van 3 MR-5 minigraafmachines te onthullen. De PC18MR-5, PC26MR-5 en PC58MR-5 kwamen in de daaropvolgende weken in Europa aan. Aan de 7 modellen die nu de MR-5 serie uitmaken, voegde de fabrikant de nieuwe PC24 MR-5 minigraver toe.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze nieuwe serie minigraafmachines voldoet aan de Stage V normen. De MR-5 serie die is ontstaan uit de voorgaande MR-3 serie, omvat een groot aantal verbeteringen die een echte meerwaarde bieden. Een cabine in het nieuwe MR-5 ontwerp met een bredere ingang biedt veel meer ruimte voor de machinist en tal van verbeterde veiligheidsvoorzieningen, zoals een gordelverklikker, een gemakkelijk bereikbare noodstopschakelaar voor de motor en beschermde PCC-hendels. Het openen van de voorruit wordt nu door een veer ondersteund. De MR-5 machines profiteren mee van de standaard geïnstalleerde en door KOMATSU ontworpen en ontwikkelde opties, waaronder proportionele bedieningselementen met vingertopbesturing en een hydraulische leiding voor de snelkoppeling.

De zwenkcilinder is verplaatst naar de linkerzijde van de graafmachine om zo weinig mogelijk uit te steken, zodat de bestuurder zich geen zorgen hoeft te maken over de cilinder wanneer hij in de buurt van een muur werkt. De PC24 MR-5 staat stevig op zijn compacte rupsonderwagen van 1.400 mm. Hij heeft een bedrijfsgewicht van 2.430 kg en ontwikkelt een vermogen van 15,8 kW met zijn KOMATSU 3D76E-6 motor. De motor is toegankelijk via een deur en zijkap die volledig openen, zodat de dagelijkse inspectiepunten sneller en gemakkelijker bereikbaar zijn.

De machine is uitgerust met het KOMTRAX telematica- bewakingssysteem met geïntegreerde communicatieantenne, dat ook voorziet in 4G mobiele communicatie. Het systeem levert aanvullende operationele gegevens en nieuwe rapporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.