NEWS

4 februari 2021

De nieuwe generatie CAT 395 graafmachine komt op de markt

CATERPILLAR blinkt uit in grote tonnenmaten en ook deze keer verlegt de fabrikant de grenzen met deze nieuwe generatie 395 CAT® graafmachine van 100 ton, die onder meer is uitgerust met de volledige NEXT GEN technologie. Dit maakt ze tot een wendbare en intelligente mastodont, die op CONEXPO werd gelanceerd en volgens CAT de operationele prestaties met minimaal 10% verhoogt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Meer productie. Meer duurzaamheid. Minder onderhoud. Dat is de leuze van de fabrikant. De CAT 395, met zijn sterkere structuren, biedt 10% meer zwenkkoppel en 10% meer armvermogen, vergeleken met de 390F die hij vervangt. De verlengde, gesynchroniseerde onderhoudsintervallen en het kleinere volume hydraulische olie verlagen de onderhoudskosten met maximaal 20%.

Het nieuwe CAT hydrostatische zwenkcircuit bestaat uit een speciale bidirectionele zwenkpomp, zwenkmotoren, een laadpomp en een laadaccumulator. Het circuit recupereert energie van de bovenbouwremmen en beheert onafhankelijk de oliestroom van de cilinders.

Giek, arm en chassis zijn twee keer zo sterk als op het vorige model. De dikte van de boven- en onderplaten van de giek werd versterkt, evenals van de zij- en onderplaten en de armsteun. Ook het basisframe werd verstevigd, evenals de montageplaat voor het contragewicht. De afbuigplaat en de giekpuntsteun zijn gewijzigd. Een upgrade van de cilinderstangen, met extra anti-lek slijtringen, draagt bij aan het vermogen.

Dankzij NEXT GEN is de graafmachine standaard uitgerust met CAT Grade 2D (besturing), CAT Payload, de 2D Electronic Barrier die voorkomt dat de arm buiten het toegestane gebied komt en de automatische hamerstopfunctie bij onbelaste slagen. Een nieuwe hefhulpfunctie berekent de toegestane verhouding tussen het gewicht van de last die wordt geheven en het nominale vermogen van de graafmachine om kantelen te voorkomen.

De 395 biedt de keuze tussen een Deluxe of Premium cabine. Voorzieningen zoals het aan de voorzijde gemonteerde bedieningspaneel, de drukknop voor keyless start en de grote touchscreen monitor met duimwielen zijn standaard.

Cat Product Link™ en werktuigherkenning vullen de digitale gereedschapskist van de machine aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.