NEWS

8 februari 2021

Nieuwe serie van 6 TH5,5 & TH6 verreikers bij MAGNI

Dankzij een volledig nieuw concept en ontwerp voldoen deze machines aan de verwachtingen van de industrie en de bouwsector. Door hun compacte afmetingen in verhouding tot hun hefvermogen kunnen ze zich in de moeilijkste omstandigheden vrij bewegen op elke bouwplaats. Ze zijn leverbaar in 3 modellen TH.5,5 (15 - 19 & 24) en 2 modellen TH6.10, TH6.20, waaraan het kleinste model 5.8, een “industry & mining” versie, is toegevoegd. Alle machines voldoen aan de EN1459-1 norm voor hoogwerkers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het verlaagde chassis (met uitzondering van de 5,5.24 en 6.20) is stevig gebouwd met assen voorzien van meervoudige schijfremmen in oliebad en garandeert op elk model een perfecte tractie op de grond in 4WD en 4WS, mede dankzij het automatische niveauregelingssysteem (dat zowel op de wielen als op de zwenkstabilisatoren kan worden geactiveerd). Dit apparaat, dat standaard is voor deze serie, biedt hulp op oneffen terrein, door de instellingen met +/- 8° aan te passen. Een TCD 3,6 L4 Stage V DEUTZ motor van 75 kW die gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud, drijft de hydrostatische transmissie aan.

De overdrukcabine met 100% luchtfiltering, volledig beglaasd en ROPS gecertificeerd, is uitgerust met een verstelbare stuurkolom en stoel. Het 7’” touch screen geeft 4 pagina’s weer: (rijden / heffen / stabilisatoren / personalisering). Elk model is voorzien van load-sensing (350 bar). Dat bestaat uit een hydraulische hogedrukpomp, 2 elektro-proportionele joysticks en een SIL 2 hoofdveiligheidsklep, in overeenstemming met de EN 13489 norm betreffende de veiligheid van elektronische besturingen.

Het elektronisch beheer van het hydraulisch systeem regelt het ideale motortoerental voor het vereiste hydraulische vermogen. De keuze van het omhulsel voor het hydraulische systeem voorkomt tegendruk van de slangen en maakt een zorgvuldiger installatie mogelijk.

De giek is gemaakt van hoogsterktestaal en heeft, afhankelijk van het model, een lengte van 10 tot 24 meter, met een laadvermogen van 5,5 tot 6 ton. Hij is standaard uitgerust met een automatische snelkoppeling, waardoor hulpstukken onderling verwisselbaar zijn tussen de TH en RTH reeksen.

Op de modellen TH 6.20 en TH 5,5.24 is standaard een zijwaartse verplaatsingsfunctie aan de giekkop geïnstalleerd. De links/rechts beweging van +/- 5° van de achterkant van het chassis zorgt voor een zijdelingse verplaatsing van 1,5 m op het einde van de telescoopgiek wanneer deze volledig is uitgeschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.