NEWS

11 februari 2021

De 1ste LIEBHERR R926-8 graafmachine gaat naar TIMO-TUIN

De recente R3 assemblagelijn was de bakermat van deze eerste LIEBHERR R926-8 Litronic graafmachine die werd geproduceerd in Colmar, de specifieke productiesite voor alle rupsgraafmachines van 14 tot 100 ton die door LIEBHERR wereldwijd worden geleverd. En het is in Vlaanderen dat het eerste R926 model van generatie 8 werd geleverd aan TIMO-TUIN uit Poperinge, een Belgisch bedrijf actief in grondverzet en wegenwerken.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe R 926 (Stage V) met een bedrijfsgewicht van 26,5 tot 28,5 ton vervangt het vorige model R 926 (Stage IV), en hoewel het registratienummer hetzelfde blijft, heeft LIEBHERR het model grondig herzien. Veel dingen zijn veranderd, zowel visueel als technisch. De machine is uitgebreid en heeft nu het gloednieuwe “generatie 8” ontwerp. De bovenbouw en de keuze uit 3 robuuste X-vormige chassis, de rupsbreedte met onderhoudsvrij onderstel en de voor het leven gesmeerde rupsrollen, het motorvermogen van 150 kW en het pompvermogen van 380 bar/200l/min. werden grotendeels opgewaardeerd ten opzichte van het vorige model.

Sterke punten zijn onder meer een groter motorvermogen, een zwaar contragewicht voor grotere bakinhouden (0,55 – 1,75 m3) en een lager brandstofverbruik. De graafkrachten, de trekkracht van het frame en het zwenkkoppel van de bovenbouw worden hierdoor letterlijk verbeterd.

De generatie 8 R 926 is opnieuw ontworpen teneinde het comfort, de veiligheid, de ergonomie en de operationele prestaties te verbeteren. De cabine is uitgerust met een luchtgeveerde stoel met verticale en longitudinale demping en een gebruiksvriendelijk 7” kleurenaanraakscherm met hoge resolutie. Volledig onbelemmerd zicht rondom wordt aangevuld door bewakingscamera’s achter en opzij, en de voorruit is volledig wegklapbaar. Wat de verlichting betreft, vervangt de LED-technologie halogeenkoplampen volledig.

Uitgerust met een hydraulische snelkoppeling, evenals hydraulische leidingen voor de hydraulische breekhamer en sorteergrijper, wordt de graafmachine van TIMO-TUIN voor het eerst aan het werk gezet in Veurne, België, om er de leidingen van het waternet van een woonwijk te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.