NEWS

12 februari 2021

De 6de generatie van de DYNAPAC CS1400-VI wals is onderweg

Le constructeur suédois d’équipements de compactage DYNAPAC, filiale du groupe FAYAT, a lancé la 6ème génération de son rouleau statique à 3 tambours en acier CS1400-VI. Il adopte la grande cabine des gros rouleaux tandem vibrants et présente des modifications et des mises à niveau de son système d’arrosage et de son système électrique.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De gebruiksvriendelijke CS1400 VI biedt dezelfde statische lineaire belasting en dezelfde verdichtingsbreedte van 2.100 mm als het voorgaande model, zowel in rechte lijn als in bochten. De machine is geschikt voor gebruik op asfaltlagen tot 50 mm dik en kan worden ingezet voor toepassingen van middelgrote en grote omvang. Door de grote diameter, die op de 3 rollen gelijk is, is het risico op oneffenheden en oppervlaktescheuren zo goed als uitgesloten.

Het grote rollenplatform biedt een nog grotere ergonomie en een beter overzicht voor de bestuurder. De volledig verschuifbare stoel en stuurmodule kunnen 180 graden draaien, inclusief de elektronische rijbediening en het dashboard met kleurenaanraakscherm. Het platform is in verschillende opties leverbaar, afhankelijk van de voorkeur van de klant: asymmetrische cabine; asymmetrische ACC-cabine, luxe stoel en DAB-radio; symmetrische cabine beschikbaar op aanvraag; ROPS-platform.

Het sproeisysteem werd ook opgewaardeerd met een 24 volt elektrisch systeem en elektronische aandrijfregeling. Het omvat een automatische AWC-waterregeling, twee sproeibalken die zichtbaar zijn vanuit de cabine en twee “Heavy Duty” sproeipompen met 3-traps filtering. Een schakelaar voor volle waterdruk en een sproeiertimer met waterpeilmeter maken het systeem compleet.

De DYNAPAC CS1400-VI, uitgerust met een Stage V / Tier 4 DEUTZ TD 3.6 L4 /T4 motor, heeft een ECO-modus die het brandstofverbruik en lawaai op een laag niveau houdt. Automatisch stationair draaien is eveneens standaard voorzien.

De wals is uitgerust met een flexibel ballastsysteem met variabele statische lijnbelasting voor de voorste rollen van 50 kg/cm tot 59 kg/cm en van 46 kg/cm tot 58 kg/cm voor de achterste rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.