NEWS

17 februari 2021

EFFER 1000 autolaadkraan, rivaal van de super zwaargewichten

Deze nieuwe EFFER 1000 autolaadkraan van 90 tonmeter weegt slechts 9,5 ton, maar levert prestaties die vergelijkbaar zijn met kranen uit hogere categorieën. De Italiaanse fabrikant is een riskante uitdaging aangegaan: kracht en lichtheid met elkaar verzoenen. Het geheim schuilt in de tienhoekige vorm van de V10-Force giek.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De EFFER 1000 is de eerste handlingkraan van 90 tonmeter met 9 verlengstukken op de eerste giek en 6 op de JIB. Hij kan 2.300 kg heffen over een maximale reikwijdte van 26 m en biedt een maximaal laadvermogen van 5.800 kg op een hoogte van 23 m.

Door zijn gewicht en afmetingen hoeft hij niet op grote vrachtwagens te worden geïnstalleerd, zodat hij kan worden gebruikt voor handlingopdrachten in stedelijke gebieden in de buurt van grote gebouwen, waar hij zware lasten tot grote hoogte kan tillen. “De kraan werd ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten in de bouwindustrie en verhuur- en servicebedrijven die een kraan wilden die zware lasten op grote hoogte kan verplaatsen, en biedt de beste verticale prestaties in zijn klasse”, beweert Marcel BOXEM, directeur van het zware en superzware gamma bij HIAB.

De nieuwe Multipower Jib handhaaft de prestaties op maximaal bereik, zelfs bij gebruik van de 5e tot 9e verlenging. De kraan kan worden geïnstalleerd met EFFER’s V-Stab en CroSStab, die een perfecte stabiliteit garanderen en tegelijkertijd het werkgebied bij het voertuig vergroten.

De kraan is uitgerust met het Progress 2.0 besturingssysteem, een geavanceerd elektronisch kraanbesturingssysteem dat is ontworpen door EFFER in samenwerking met DANFOSS, wereldleider op het gebied van hydraulische en elektronische componenten. Het Progress systeem regelt de verdeling van de stromen (FLOW SHARING). Dankzij deze inrichting kan het hydraulisch systeem de beschikbare oliestroom beheren om meerdere bewerkingen tegelijk uit te voeren. Progress 2.0 voldoet aan de CE-normen en biedt tal van veiligheidsvoorzieningen, zoals ondersteunende functies en sensoren, die de operator helpen tijdens de werkcycli, zodat het risico op overbelasting en onderbrekingen waar nodig wordt vermeden. Progress 2.0 blijft aangesloten voor het vastleggen van gegevens over het gebruik en de prestaties van de kraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.