NEWS

19 februari 2021

WARNIER Pesage bundelt krachten en wordt WARNIER GROUPE

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat wijlen Lucien WARNIER, arbeider in weegschalen, zijn persoonlijke carrière begon als bouwer en afsteller van weegsystemen. In 1999 brengt hij samen met zijn vrouw en dochter, echtgenote van Michel SMEYSTERS, zijn knowhow onder in SA PESAGE DOSAGE WARNIER. Vandaag neemt Benoît SMEYSTERS, de 3de generatie, de leiding over en verenigt in WARNIER GROUPE de sterke punten en competenties die de reputatie van het bedrijf hebben gemaakt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

WARNIER beschikt sinds 1998 over een ISO/IEC 17020 BELAC-accreditatie voor de periodieke keuring van weegbruggen en sinds 2005 over een ISO/IEC 17025-accreditatie voor de ijking van standaardgewichten. In 2010 heeft de onderneming van de FOD Economie de erkenning gekregen om de periodieke keuring uit te voeren (die voorheen door de FOD werd uitgevoerd) van de weegtoestellen die in het economisch circuit worden gebruikt. Het bedrijf biedt klanten ook een eerste keuring aan. In 2020 heeft het bedrijf de “kit do it” weegbrug uitgevonden.

In de loop der jaren heeft de onderneming expertise opgebouwd en is zij mee geëvolueerd met nieuwe technologieën. Ter gelegenheid van de viering van haar 70-jarig bestaan, herstructureert de onderneming haar aanbod in 3 polen van uitmuntendheid en verandert ze haar naam in WARNIER GROUPE.

Naast WARNIER Pesage en WARNIER Contrôle, is de nieuwe structuur zo opgevat dat ze kan beantwoorden aan alle aanvragen en projecten op maat en integreert ze een extra dienst met de oprichting van WARNIER Développement. De WARNIER Développement pool, die is ontstaan uit het vertrouwenspartnerschap dat werd aangegaan met de firma Light Control, gevestigd in Stavelot sinds 1991, stelt de groep in staat om het hele weegproces te beheersen. Van fabricage tot inspectie van de weeginstrumenten, met inbegrip van de ontwikkeling van IT-oplossingen op maat. Deze nieuwe situatie maakt WARNIER GROUPE tot koploper in de technologie en zal haar in staat stellen om nog meer uitdagingen aan te gaan in een steeds meer gedigitaliseerde sector. 

Het is tevens een garantie van duurzaamheid voor alle reeds lang geïnstalleerde weegbruggen, waarvan renovatie hen op weg kan zetten naar weegbruggen die aan de huidige technologieën zijn aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.