REPORTAGES

23 maart 2016

SomTP wekt LIEBHERR weer tot leven in België

Op vrijdag 11 maart ontving het team van SomTP voor het eerst met de nodige luister zijn klanten en leveranciers, ter gelegenheid van de inhuldiging van zijn eerste bedrijfshal in Rhisnes, vlakbij Namen!

Klik op de foto's om ze te vergroten

Zware uitdaging voor een Dream Team!

Voor de gelegenheid had Jan LIEBHERR, de kleinzoon van de stichter, zelf uitzonderlijk de verplaatsing gemaakt, vergezeld van de hele ban en achterban van de Duitse onderneming. We herkenden Martin SCHICKEL en David DISS, de directeurs-generaal van LIEBHERR Frankrijk, of nog Rudolf ARNOLD, de directeur-generaal van LIEBHERR Duitsland, evenals verschillende vertegenwoordigers van de commerciële en technische afdelingen van de vier grote, Europese fabrieken van LIEBHERR.

Die ongewone opkomst toont aan hoe groot het vertrouwen en de solidariteit zijn tussen de constructeur en zijn nieuwe verdeler voor de Belgische markt. Het is een feit dat het een zware uitdaging zal zijn om de bekendheid nieuw leven in te blazen van het merk dat een beetje ingesluimerd leek in België. Een grote uitdaging dus die wordt aangegaan door een plaatselijk Dream Team.

Een mooi span

De familie Bassaïsteguy die van Baskische origine is, maar stevig ingeplant is in Caen en SomTP Frankrijk oprichtte, laat met haar PDG Sylvain BASSAÏSTEGUY een nieuwe, frisse, Normandische wind waaien. In combinatie met het pragmatisme en de werkkracht van Jef SANNEN die tot directeur werd benoemd aan het hoofd van SomTP Belgium, levert dat een mooi tweespan op voor een service zonder weerga.

De Franse PDG heeft immers bevestigd dat de investeringen verder gaan, niet alleen in personeel – momenteel zijn er 30 medewerkers -, maar ook in installaties. Op het terrein dat voor kort in Evergem, dichtbij Gent, werd aangekocht, zullen de gebouwen verrijzen van de tweelingbroer van het Waalse agentschap.

Een netwerk dichtbij de klant

De vestiging van Rhisnes die werd opgetrokken op een 8.500 m2 groot terrein, omvat een mooie, heldere werkplaats van 600 m2 en twee verdiepingen met 250 m2 kantoren. Loopt alles zoals verwacht, dan zal de Gentse vestiging tegen eind dit jaar operationeel zijn. Het netwerk van SomTP Belgium wordt aangevuld met twee “Service Partners”: de firma HYDROTEC uit Gistel voor West-Vlaanderen en een andere firma uit Kasterlee voor Limburg en de provincie Antwerpen.

Het Belgische team kan rekenen op de knowhow van de Franse teams uit Normandië, Pays de loire en de regio Centre Val de Loire die trouwens ook op de inhuldiging vertegenwoordigd waren en zo’n 270 personen tellen. Het agentschap in Rhisnes werd gebouwd volgens het reeds beproefde model van de vestigingen in Orléans, Bourges, Le Mans, Angers, Caen, Auxerre, Laval, Rouen of die van Tunis die reeds enkele jaren actief is.

LIEBHERR solidair!

Met de steun van de Liebherr groep die eind vorig jaar om en bij de 42.000 medewerkers telde, “staan wij niet alleen om opnieuw leider op de Belgische markt te worden”, verkondigde Sylvain BASSAÏSTEGUY tijdens zijn toespraak. De groep LIEBHERR boekte in 2015 een recordomzet van 9,248 miljard euro (+ 4,8% ten opzichte van 2014). In de bouw- en mijnbouwmachines, de belangrijkste divisie van de groep, is de omzet met 6,4% gestegen, tot 5,6 miljard euro. Deze sector omvat de grondverzetmachines, mijnbouwmachines, mobiele kranen, torenkranen en betontechnieken. Daartoe behoren de fabrieken van Colmar die de rupsgravers fabriceren, die van het Duitse Kirchdorf waar de mobiele graafmachines vandaan komen, evenals die van Bisschofshofen en Telfs, in Oostenrijk, die instaan voor de bandengravers en bulldozers die SomTP op de Belgische markt levert.

In de sector van de maritieme kranen, de luchtvaart- en transportsystemen, de werktuigmachines en automatiseringssystemen, de huishoudtoestellen en de onderdelen en hotels, is de omzet met 2,5% gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.