NEWS

22 mei 2016

FRONIUS, energie-efficiëntie bij het lassen

FRONIUS, een Oostenrijkse producent van lastechnieken, lanceert een nieuwe generatie van zijn befaamde eenfasige elektrode lassystemen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

de TransPocket 150 en de TransPocket 180. Door hun compacte en robuuste vorm zijn de TransPockets perfect geschikt voor mobiele toepassingen op de werf. De nieuwe apparaten overtuigen evenzeer door hun lasresultaten als door hun brede functiebereik. Ze onderscheiden zich vooral door een geoptimaliseerde elektrode-aanzet met een zwakkere kortsluitstroom. En ook de projectie is beperkt tijdens het lasproces.

Een digitale resonant inverter garandeert bovendien perfecte laseigenschappen voor tal van elektroden. De vernieuwende PFC (Power Factor Correction) technologie maakt de toestellen bijzonder efficiënt vanuit energetisch oogpunt.

De manuele lasgeneratoren zijn hoofdzakelijk bedoeld voor lassen met beklede elektrode (MMA) en kunnen elektroden aan met een diameter tot 4 mm. Deze nieuwe generatie toestellen is eveneens geschikt voor TIG lassen tot 220 A. De gebruiker heeft de beschikking over een TIG multiconnector en een lastoorts met up/down functie, wat hem toelaat de lasintensiteit te regelen via de toorts. Met de TransPocket is TIG lassen mogelijk in 2 takt, 4 takt of pulserend. Dit eenfasige apparaat kan makkelijk gebruikt worden met een netspanning tussen 96 en 265 V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.