NEWS

6 september 2016

MANITOU: reeds 20.000ste verkoop in de BENELUX!

In de feestelijke sfeer naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag trakteerde MANITOU Benelux ons op zijn meest recente nieuws en nieuwigheden. Met een omzet van 88 miljoen euro voor de Benelux, wat overeenkomt met een toename van 8%, blijft het 20-koppige team uit Perwez heel optimistisch voor 2016, ondanks de crisis in de landbouw waar de verkoop met zo’n 25% terugvalt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het is een feit dat eind augustus 2016 reeds 1374 machines geleverd waren. Meer nog, sedert de oprichting van MANITOU Benelux in 1991 werd reeds de 20.000ste machine geleverd aan COMAT in HOWALD (Luxemburg). Zaakvoerder Jacques CONTER was van de partij. De Nederlandse markt neemt sedert drie jaar af, terwijl Luxemburg zich handhaaft. Het is dus België dat de verkoop doet stijgen. Jean ROUAULT, verkoopdirecteur voor Noord-Europa, kwam eveneens het team van MANITOU Benelux feliciteren.

Wat de nieuwigheden betreft, ondergaan de MRT2150 en 2550 een capaciteitsverhoging. Ze krijgen langere steunpoten met proportionele capaciteit, een nieuw cabinecomfort en een nieuwe werkinterface. De MRT 2145 EASY 3B krijgt eveneens nieuwe steunpoten en meer comfort in de cabine. Er is tevens sprake van een nieuwe giek en zijn eenvoudige gebruik kadert volledig in de Privilège serie.

Maar dé vedette is de Buggy MT420H waarvan we een prototype zagen op BAUMA. Dit is een machine bestemd voor gebruikers op zoek naar een supercompacte verreiker. Met een hefvermogen van 2 ton, plaatst de machine haar lading op 4,3 m, ondanks haar compacte afmetingen (1,49 m breed en 1,9 m hoog). Ze wordt aangedreven door een KUBOTA motor van 49 pk en bezit hydrostatische transmissie op de vier aangedreven en gestuurde wielen. Wat comfort aangaat, neemt ze evenwel de cabine van de MT625 over. Haar lancering is voorzien voor het eerste kwartaal 2017.

Speciaal voor de verhuursector tekende de constructeur uit Nantes de MT 1030 EASY met DEUTZ motor van 75 pk, zonder DPF of AdBlue. De operator van deze machine met een hefvermogen van 3 ton tot bijna 10 m op steunpoten beschikt over een vereenvoudigd dashboard en JSM joystick. Lancering eind september.

Voor GEHL / MUSTANG noteren we 6 & 7 kleine nieuwigheden met het digitale Power-A-TachTM dashboard, de Hi-Flow hydrauliek, LED verlichting, opties, cabine enz. De telescopische arm kan verlengd worden tot een bereik van meer dan 4 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.