NEWS

12 november 2016

De nieuwe SW405 van SANY neemt een DEUTZ TCD 7.8 diesel mee aan boord

SANY HEAVY INDUSTRY sloot een akkoord af met de Duitse motorenfabrikant DEUTZ AG om de nieuwe SW405 wielladers met de TCD 7.8 dieselmotor uit te rusten.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De watergekoelde 6-cilinder TCD 7.8 dieselmotoren van DEUTZ hebben een vermogen van 250 tot 390 pk en voldoen aan de behoeften van zware bouwmachines. De nabehandeling van de motoruitlaatgassen werd geoptimaliseerd en de motor is voorzien van selectieve katalytische reductie (SCR) en een dieselpartikelfilter (DPF) met actieve regeneratie van de dieselbrander voor een maximale beschikbaarheid van de machine. Deze unieke DPF garandeert een zeer hoog motorrendement en zijn efficiënte verwijdering van roetdeeltjes zorgt ervoor dat hij reeds conform de nieuwe EU Stage V emissienorm is die in 2019 van kracht wordt.

Een SANY-verantwoordelijke verklaart: “Ten opzichte van de andere geteste motoren bleek de DEUTZ een ideaal koppel te bezitten voor toepassingen met wielladers. Bovendien zijn we van mening dat de kwaliteit en het reactievermogen van de DEUTZ motor onze machines zullen toelaten om echt op optimaal niveau te presteren.”

De SW405 is uitgerust met de MATCT (Multi-Mode Auto Track Control) technologie van SANY die een grote, operationele efficiëntie en een laag brandstofverbruik garandeert.

De exploitatiekosten van de eigenaars van een SANY SW405 wiellader met dergelijke motor zullen beslist heel wat lager liggen dankzij de inkrimping van het brandstof- en olieverbruik en de verlaagde uitstoot van vervuilende deeltjes.

Kenmerken van de Deutz TCD 7.8 serie L6 motor: 6 watergekoelde cilinders in lijn met een vermogen van 195 kW. Turbo aangedreven met lucht-lucht intercooler, recirculatie van de gekoelde uitlaatgassen en dieselpartikelfilter. Elektronische bediening van de motor (DME) met intelligente aanpassing aan het aandrijfmanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.