NEWS

16 november 2016

AERTSSEN vergroot het ZWIN…

De oppervlakte van het 158 ha grote natuurreservaat op de grens tussen Knokke-Heist en Cadzand (NL) zal bijna verdubbeld worden. De graafmachines van AERTSSEN graven 5500 m3 per dag af om daarna weer op te hogen, het natuurpark tegen verzanding te beschermen en het met 120 ha uit te breiden. De Zwingeul wordt eveneens verdiept en verbreed.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een groot deel van de afgegraven grond zal dienen voor de aanleg van de nieuwe, internationale dijk van 4 km lang, 70 m breed en 7 m hoog die het waardevolle gebied moet beschermen tegen overstromingen vanuit zee.

De werken waarvan het einde voorzien is in 2019, omvatten de bescherming van de bermen met breukstenen, een nieuw systeem van kanalen rond de nieuwe dijk en een pompstation voor de afwatering van het achterland.

De groep AERTSSEN vormt samen met haar satellietondernemingen één van de grootste bedrijven van België voor bouw en openbare werken. Ze bezit een vloot van zo’n 1.000 vrachtwagens, bulldozers, verlaagde platformen, kranen en dumpers voor grondverzet, heffen, transport en logistiek, waarvoor ze zelf het onderhoud verzorgt.

Het familiebedrijf blijft groeien en kreeg pas de officiële goedkeuring om haar activiteiten uit te breiden op een 10 ha groot terrein in het toekomstige Logistiek Park Waasland. Het zal gaan om een groot distributieplatform voor bouw- en landbouwmachines binnen een assembly-to-order project (logistieke activiteit – 230 voorziene banen). De machines zullen er conform de vraag van de klant geassembleerd worden. Dit is een belangrijke en strategisch gelegen site met vlotte transportverbindingen naar de RO/RO en containerterminals en rechtstreekse aansluitingen naar Europa, Afrika, Rusland en het Midden-Oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.