NEWS

24 januari 2017

ATLAS COPCO doet zichzelf de ERKAT frezen cadeau

Terwijl ATLAS COPCO een nieuwe eigenaar zocht voor DYNAPAC en zijn wegmaterieeldivisie overliet aan FAYAT – een beslissing die werd ingegeven door het feit dat deze divisie te weinig schaalvoordelen creëerde om nummer één of twee te worden in dit marktsegment -, verstevigt de Zweedse onderneming de positie van haar sloopmachinepool door de overname van ERKAT Spezialmaschinen & Service GmbH.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze fabrikant van hydraulische frezen voor graafmachines, met thuisbasis in het Duitse Hämbach, beschikt over verkooppunten en werkplaatsen in alle uithoeken van de wereld. Zijn producten worden hoofdzakelijk gebruikt voor bouw- en sloopwerken, de exploitatie van steengroeven en het graven van tunnels. Het merk ERKAT staat symbool voor topkwaliteit en continu innovatie.

Het bedrijf telt 38 medewerkers en was in 2015 goed voor een omzet van 12 miljoen euro (110 miljoen Zweedse kronen).

Nu wordt die nieuwe technologie aangewend voor sloop- en graafwerken, ten gevolge van de wettelijke verplichtingen die een vermindering van de lawaai-uitstoot en de trillingen beogen, evenals een verbetering van de prestaties in bepaalde toepassingen of voor bepaalde machines. “De hydraulische frezen kunnen de kloof dichten tussen de gewone bakken voor het afgraven van aarde en de uiterst gesofistikeerde, hydraulische hamers die worden gebruikt voor het afgraven van harde steen”, verklaart Vladimir KOZLOVSKIY, voorzitter van de Construction Tools divisie van ATLAS COPCO.

De overname zou tijdens het eerste kwartaal 2017 rond moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.