NEWS

31 januari 2017

JLG richt zijn aanbod op Amerika,

JLG Industries, Inc., een dochteronderneming van Oshkosh Corporation, herstructureert haar aanbod en kondigt de sluiting aan van 3 productie-eenheden. Het gaat om de fabriek in het Amerikaanse Orrville (Ohio), de vestiging in Maasmechelen (België) en het engineeringcentrum in Bruntingthorpe (UK). Met die sluitingen zijn 525 banen gemoeid.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Zoals we op 2 december 2016 reeds aankondigden, sluit de constructeur die gespecialiseerd is in de vervaardiging van hoogwerkers, zijn vestiging in Maasmechelen (Limburg) dat instaat voor de productie en inspectie vóór levering (DPI). Meer dan 200 banen van de 250 zijn bedreigd. Volgens onze informatie zal BROEKMAN LOGISTICS het distributiecentrum van JLG in Born (Nederlands-Limburg) uitbaten.

In het kader van onze strategie tot vereenvoudiging, hebben we de globale structuur van onze productie afgewogen tegen ons productaanbod, teneinde het voortbestaan van onze activiteiten te garanderen en de concurrentiekracht van onze producten te handhaven om te voldoen aan de huidige en toekomstige vraag van de markt”, verklaarde Frank NERENHAUSEN,  Oshkosh Executive Vice President & President JLG Industries. “De geplande acties laten ons toe onze prestaties te verbeteren om wereldwijd onze leiderspositie te behouden inzake Access Equipment.”

Deze herstructurering zet de groep ertoe aan de productie te verhuizen van Ohio naar JLG Pennsylvania. Dat wordt de belangrijkste productie-eenheid voor het Noord-Amerikaanse hoogwerkerprogramma dat ongewijzigd blijft. De engineerdiensten in Orrville zetten hun normale activiteiten voort. Door de sluiting van de fabriek van Maasmechelen en het engineeringcenrum in Bruntingthorpe zal JLG zijn aanbod in de EMEA-zone afbouwen. Enkel de JLG fabriek in het Automecanica industriepark in het Roemeense Medias blijft een beperkt gamma voor die zone vervaardigen.

De service en de levering van onderdelen voor de modellen die uit de boot vallen, blijft niettemin verzekerd gedurende minstens 10 jaar. In tegenstelling tot wat eerder gezegd werd, zal deze herstructurering 12 tot 18 maanden in beslag nemen. “Deze strategie, hoe moeilijk ook, is de beste keuze voor ons bedrijf”, verklaarde Nerenhausen. “De vereenvoudiging van onze productportefeuille en activiteiten kadert in onze langetermijnvisie en strategische oriëntatie. Bovendien zal ze JLG in staat stellen tot een betere service voor de klanten en een grotere return on investment.”

Zijn dit de gevolgen van het Trump-mania syndroom? De toekomst zal het uitwijzen.

JLG EMEA: de onderdelendistributie verlaat België

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.