NEWS

2 februari 2017

SCHAEFF IS BACK

Het merk SCHAEFF maakt op initiatief van de YANMAR groep zijn herintrede op de markt van de bouwmachines. Na de overname door de Japanse constructeur van de divisie compacte bouwmachines van TEREX Corporation in Crailsheim, in oktober 2016, put de fabriek van Crailsheim uit haar 80 jaar ervaring om opnieuw een machinegamma op de markt te brengen onder het merk SCHAEFF

Klik op de foto's om ze te vergroten

Voor het ogenblik biedt YANMAR Group dus twee merken aan: YANMAR Excavators en SCHAEFF wielladers, SCHAEFF graafmachines op banden en SCHAEFF minigravers. Beide merken hebben hun eigen verkooporganisatie en ze rapporteren alle twee, los van elkaar, rechtstreeks aan Japan.

In Europa vertegenwoordigen Andreas Hactergal en zijn team het merk YANMAR, terwijl Ronald Ziegler en zijn team SCHAEFF Brand vertegenwoordigen. Beide teams werken onafhankelijk voor YANMAR. Erwin Hellinckx, directeur van KEMP, staat als concessionaris in voor de distributie van SCHAEFF in de Benelux.

Vanaf dit eerste kwartaal 2017 zal het gamma worden aangevuld met drie nieuwe machines “Made in Crailsheim”. Zo zullen een TW95 graafmachine op banden, een TC125 minigraver en een TL120 wiellader, allemaal met Euro Stage IV motor, op onze markt verschijnen. De microgravercategorie wordt uitgebreid met de TC08 en TC10.

SCHAEFF werd in 1937 opgericht door Karl Schaeff in Langenburg voor de vervaardiging van landbouwmachines. Na de oorlog is de graaflaadcombinatie de eerste belangrijke uitvinding in de bouwsector. Tot de jaren ’90 zullen talrijke innovaties het aanzicht van de sector grondig veranderen. In 2001, koopt TEREX SCHAEFF op. Sedert oktober 2016 behoort de fabriek van Crailsheim tot de YANMAR groep. Sinds 1 januari 2017 luidt de firmanaam YANMAR COMPACT GERMANY.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.