NEWS

7 februari 2017

JCB JS300 – JS330 – JS370, een ROLLS onder de motorkap!

De Britse constructeur JCB heeft een belangrijke beslissing genomen! De nieuwe modellen binnen zijn gamma van de zwaarste graafmachines zullen voortaan worden aangedreven door MTU 6R serie 1000 zescilinders van 7,7 l die een vermogen leveren tot 210 kW (285,5 pk). JCB heeft de prestaties van de MTU motor van 193 kW de voorbije twee jaar kunnen uittesten op zijn JCB 457 wielladers van 20 ton.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De JCB-ingenieurs hebben dus met kennis van zaken gekozen voor deze ROLLS-ROYCE motor die voldoet aan de EU Stage IV en EPA Tier 4f emissienormen voor de aandrijving van zijn zwaarste graafmachines, de nieuwe JS300, JS330 en JS370.

Tim Burnhope, directeur innovatie en groei bij JCB, verklaarde: “JCB gebruikt reeds MTU motoren op zijn 457 wielladers. De introductie van deze motoren op drie van onze JS graafmachines zal de klanten een brandstofbesparing tot 10% opleveren.”

Een nieuwe JC 370 graafmachine met MTU 6R 1000 motor zal in maart tijdens de CONEXPO beurs in Las Vegas voorgesteld worden. De machine die steunt op een breed chassis in X-vorm, heeft een operationeel gewicht van 38 ton en biedt een graafkracht van 287 kN. Haar geoptimaliseerde, hydraulische Load Sensing systeem levert 2 x 304 l/min. en het koppel van de zwenkmotor bedraagt 130 kN, wat hem meteen tot de sterkste van de markt maakt. De giekbasis werd versterkt. Er zijn 3 giekuitrustingen leverbaar (grondverzet, graven of sloop) en er is keuze uit 4 graafarmen. De opbreekkracht op de tand is gelijk aan 270 kN.

Voor deze 3 machines met MTU motor belooft de constructeur, dankzij de vele verbeteringen en wijzigingen, een toename van de productiviteit met 12% ten opzichte van de oude modellen.

ROLLS-ROYCE POWER SYSTEMS is gevestigd in Friedrichshafen, in het zuiden van Duitsland, en heeft er ongeveer 10.000 werknemers. Zijn assortiment omvat hogesnelheidsmotoren van het merk MTU en aandrijvingssystemen voor schepen, energieproductie, vrachtwagens, spoorvoertuigen, defensie, de olie- en gasnijverheid. Onder de merknaam MTU Onsite Energy verhandelt de onderneming dieselgeneratoren voor tal van toepassingen. In 2015 heeft Rolls-Royce 1,2 miljard pond (9% van de geconsolideerde omzet) geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Rolls-Royce stelt meer dan 50.000 personen tewerk in meer dan 46 landen. Ongeveer 16.000 van hen zijn ingenieurs.

(zie de video van Bull Racing Production)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.