NEWS

20 februari 2017

Cat® Connect met VisionLink®: een kleine revolutie in machinebeheer

Op CONEXPO-CON 2017 zal CATERPILLAR nieuwe Cat®Connect hardware en software voorstellen die machinebeheerders in staat moeten stellen alle machines met elkaar te verbinden, van de grootste wiellader tot de kleinste generator, met inbegrip van lichte en zware vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe Product Link technologie van New Cat verbindt elk merk en elke machine, met aandrijving of niet, en verenigt ze in een uniek VisionLink® systeem.

We wisten reeds dat CATERPILLAR in februari 2015 zijn eerste Date Innovation Lab geopend heeft met een investering in UPTAKE, een start-up gevestigd in Chicago en gespecialiseerd in software voor de verwerking van Big data. En dat voor de gemeenschappelijke ontwikkeling van voorspellende diagnostiek voor vlootbewaking en –optimalisering. Deze nieuwe technologie was bestemd voor Cat® producten en andere niet-Cat producten. In combinatie met de VisionLink oplossing van Trimble, integreren deze ontwikkelingen de gegevens met betrekking tot het beheer van de machineparken. De centralisering en vereenvoudiging van het beheer van de handelingen op de werf garanderen een grotere efficiëntie, een hogere productiviteit en lagere kosten voor de hele vloot.

In de praktijk maakt deze nieuwe technologie gebruik van velerlei communicatiekanalen – cellulair, satelliet en Bluetooth – om ze beter af te stemmen op het soort materieel en de behoeften van de gebruiker. Het nieuwe Product Link systeem dat ontwikkeld werd voor een eenvoudige “plug and play” installatie met “apps” voor mobiele apparaten, bezit evolutieve functies die toelaten het soort verzamelde gegevens te vergroten in functie van de behoeften, van de werkuren en de plaats van de machines en hun parameters tot de productieborderellen. Voor niet-aangedreven activa, zoals hulpstukken of aanhangwagens, duidt het nieuwe systeem enkel de plaats aan. Die vernieuwende systeem benut de Bluetooth technologie voor aansluiting met VisionLink, wat toelaat de machine op afstand te bewaken met behulp van Smartphone, tablet of PC.

Daarbij komt nog nieuw bewakingsmateriaal voor vrachtwagens dat werd ontwikkeld voor de uitrusting van alle merken lichte en zware vrachtwagens, met inbegrip van bestelwagens, dienstwagens en voertuigen voor materiaalvervoer. Dankzij de celtechnologie kan het systeem informatie verschaffen om de veiligheid van de bestuurders te verbeteren en om de productie- en onderhoudsmanagers te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.