NEWS

22 februari 2017

JAN DE NUL test zijn eerste wiellader HITACHI, een ZW310-6

Pascal VAN GRAMBEREN, commercieel directeur bij LUYCKX, was zodanig overtuigd van de prestaties van deze nieuwe wiellader die op BAUMA werd voorgesteld, dat hij niet kon wachten om er een aan de man te brengen. Geen gemakkelijke job als challenger in dit reeds goed vergrendelde segment!

Klik op de foto's om ze te vergroten

Maar wat een referentie! JAN DE NUL, één van onze grootste ondernemers die actief is in baggerwerken, havenconstructies en de offshore industrie (aardolie, gas, windmolens), heeft een milieudivisie – ENVISAN – op het terrein van Trilogiport in Luik. Het bedrijf behandelt er op een oppervlakte van 4 ha meer dan 150.000 ton vervuilde grond die na reiniging weer afgevoerd wordt. De multimodale infrastructuur van Trilogiport is bijzonder geschikt voor de inzameling, voorbehandeling en verwerking van mineraal afval waarmee ENVISAN zich bezighoudt.

De ZW310-6 wordt hoofdzakelijk gebruikt om materiaal in een centraal magazijn te verplaatsen. Omwille van de niet aflatende, inkomende en uitgaande goederenstromen, werkt de wiellader permanent in krappe ruimten.

Bij JAN DE NUL is dit de eerste HITACHI wiellader. Hoewel de samenwerking tussen beide partijen reeds van de jaren ’80 dateert, betrof die slechts ZAXIS graafmachines. De onderneming onderwerpt elke nieuwe machine aan een nauwgezette evaluatie, volgens Pieterjan VERSTEELE, verantwoordelijke van het technische departement bouw en openbare werken. Hij voegt er nog aan toe: “De onschatbare steun die we ondervinden van LUYCKX is eveneens een pluspunt. Onze relatie steunt volledig op vertrouwen en ze luisteren heel aandachtig naar hetgeen we van onze machines verlangen.”

We hebben een goede keuze gemaakt met de ZW310-6. Dit is de perfecte machine voor deze site”, verklaart machinist Christophe WARNIER. “Ze is niet alleen precies, maar biedt ook ongelofelijk veel opbreekkracht. Ik had niet op zo’n kwaliteitsniveau gerekend.”

video interview Pieterjan VERSTEELE & Christophe WARNIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.