NEWS

6 juni 2017

VOLVO PENTA levert motoren voor ECO LOG harvesters

ECO LOG is gevestigd in het Zweedse Söderhamn en bouwt er harvesters voor het kappen en vellen van bomen, en het versnijden van boomstronken op goede grootte. De nieuwe E serie is gekoppeld aan een uitsleepplatform van het verzaagde hout voor de afvoer ervan naar de dichtstbij gelegen weg of elke andere vereiste bestemming.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De ECO LOG harvesters van de E serie die in 2016 werd gelanceerd, zijn bekend om hun vernieuwende pendelassen die zijdelings tot 25° en naar voor en naar achter tot 17° kunnen kantelen. Een dergelijk chassis en de over 350° draaiende bovenbouw zorgen ervoor dat de harvester ook op de moeilijkste ondergrond kan werken met een pendelarm uitgerust met een Max Log kapkop. Om die kinematiek te garanderen, is de machine uitgerust met vijf pompen: twee voor de transmissie, één voor de arm, één voor de kapkop en een circulatiepomp die de koelcapaciteit van de verticale koelers tijdens het kappen optimaliseert. Deze machines oogsten heel wat succes in de bosbouwsector.

Begin 2017 heeft ECO LOG, steunend op zijn groeiende relatie met VOLVO PENTA, gekozen voor een TAD871VE motor voor de aandrijving van het nieuwe 574E model. De 594E wordt aangedreven door een TAD873VE motor. De ECO LOG machines moeten soms 24 uur per dag werken. De VOLVO PENTA TAD870-873VE motoren, met een maximaal vermogen van 218-320 pk bij 2200 toeren, bieden een maximaal koppel voor de uitrusting dat 1050-1300 Nm haalt bij een werking met lage snelheid van 1060-1310 toeren.

Dankzij hun geringe brandstofverbruik en lage uitstoot dragen de Volvo Penta motoren bij tot de milieuvriendelijke werking van de harvesters in bosomgevingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.