NEWS

30 juni 2017

Met LIEBHERR opent SOMPT zijn tweede Belgische vestiging in Evergem

SOMPT, de exclusieve Belgische verdeler van de LIEBHERR machines, heeft de tweede halte van de LIEBHERR Tour in België, waar talrijke klanten het compacte gamma bulldozers, graafmachines, wielladers en verreikers konden uitproberen op een nabijgelegen terrein, afgesloten met de officiële opening van zijn nieuwe Vlaamse vestiging.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De onderneming stelde enkele dagen geleden, nabij Gent, in aanwezigheid van Martin SCHICKEL, directeur-generaal van LIEBHERR France, Sylvain BASSAÏSTEGUY, PDG van de groep SOMPT, Rudolph ARNOLD, DG van LIEBHERR Duitsland, en Jef SANNEN, directeur van SOMTP Belgium, haar nieuwe vestiging voor in de industriezone van Evergem, lang het kanaal. Het gebouw is identiek aan de vestiging die in maart 2016 in Rhisne/Suarlée in gebruik werd genomen, met een werkplaats van 500 m2 en 350 m2 kantoorruimte op een terrein van 9000 m2. De investering ligt in de lijn van de ambities van de verdeler die “met zijn klanten het merk LIEBHERR tot het excellentieniveau wil tillen dat het verdient”.

SOMTP investeert ook in menselijk potentieel met het oog op een betere dienstverlening: door aanwerving (in België is het team verdriedubbeld tot meer dan 30 personen) en door opleiding (die 4% van de geconsolideerde omzet vertegenwoordigt). Maar er worden tevens structuren opgezet voor een grotere nabijheid en reactiesnelheid. In 3 jaar tijd werd meer dan 7 miljoen euro besteed aan de bouw en opening van nieuwe agentschappen. Hun cijfer is gestegen van 7 tot 15, waaronder de 2 nieuwe Belgische sites. Daarbij komt nog de “partnerservice” van de broers CASTELEIN van de firma HYDROTEC in West-Vlaanderen.

De groep SOMPT die actief is in Frankrijk, België en Tunesië boekt een omzet van 97 miljoen euro en telt 300 werknemers in twee aanvullende activiteiten: distributie (80%) en verhuur (20%). In 2016 werden 913 machines verkocht, waaronder 705 van minder dan 10 ton en 208 van meer dan 10 ton.

Voor België rekent Jef SANNEN die er de leiding heeft, op een omzet van 15 miljoen euro door de verkoop van 60 machines, wat staat voor een stijging van 20% ten opzichte van 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.