NEWS

22 november 2017

GROVE lanceert zijn nieuwe GMK4090 all-terrain kraan

Het concept van de “taxikranen” heeft ingang gevonden bij verschillende gebruikers. Vaak zijn dat gespecialiseerde hefbedrijven, maar zij zijn niet alleen. Deze klanten streven veelzijdigheid na in de installatie en het heffen, maar ook en vooral snelheid in de verplaatsingen. GROVE brengt zijn nieuwe all-terrain kraan op de markt, ter vervanging van het succesmodel GMK4080-1 / GMK4100B.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De taxikraan van 90 ton bezit de krachtigste lasttabel uit zijn categorie en kan omwille van zijn compacte vormgeving gemakkelijk manoeuvreren op smalle werven. De kraan is uitgerust met het nieuwe MAXbase stabilisatorsysteem, wat zijn opties voor zijn installatie op de werf vergroot. Om te voldoen aan de vereisten van de gebruikers van het voorgaande model, de GMK4080-1 / GMK4100B, biedt GROVE met de GMK4090 een nieuwe generatie lichte, flexibele en wendbare taxikranen aan in de categorie van 90 ton.

De GMK4090 is uitgerust met een MEGAFORM giek van 51 m in 6 stukken die gebruik maakt van het TWIN-LOCK vergrendelsysteem van GROVE. Om de totale reikwijdte te vergroten, kan de jib in twee zwenksegmenten van 9/15 m verlengd worden met een gieksegment van 6 m voor een totale extensie van 21 m. De all-terrain kraan laat toe een tegengewicht te laden tot 18,3 ton en laadt met zijn capaciteit van 12 ton/as tot 9,1 ton op de werf, zonder een extra tegengewicht te moeten vervoeren. Deze nieuwe taxikraan biedt een grote hefcapaciteit zonder transportkosten. Zijn compacte afmetingen (breedte van 2,55 m) en korte draaicirkel van 3,53 m binnen de maximale zone van de steunpoten, verlenen hem gemakkelijk toegang en laten hem vlot manoeuvreren in de krapste ruimten. De nieuwe (optionele) MAXbase functie, een variabele afstelling van de steunpoten, verhoogt de flexibiliteit van de GMK4090 op de werf, met name bij de installatie ervan op oneffen terrein, en biedt eveneens een grotere capaciteit ten opzichte van de standaard lasttabel over 360°. De nieuwe kraan is ook voorzien van het Crane Control Systeem CCS van MANITOWOC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.