NEWS

18 december 2017

Een nieuwe MULTILIFT Futura 18 skiploader van HIAB

Deze nieuwkomer maakt het MULTILIFT Futura productgamma van Hiab compleet. Het aanbod bestaat uit machines van 8, 12 en nu ook 18 ton. Het nieuwe portaalarmsysteem van grote capaciteit werd voorgesteld op een event in het Duitse Fulda.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Men kan zich afvragen hoe het betrekkelijk eenvoudig concept van de skiploader nog verbeterd kan worden. De R&D afdeling van HIAB bewijst dat het kan met deze nieuwe generatie waarbij ze zich toelegde op verbeteringen inzake productiviteit, wendbaarheid en veiligheid. Door gebruik te maken van hoogsterkte staal en de structuurprofielen en de cilinders te optimaliseren, bespaart HIAB 300 tot 500 kg met behoud van de stevigheid van het bak/arm geheel. Het 18-tons model is de bevestiging van het EvoLight™ concept.

De bak is volledig kiepbaar en het SwanNeck™ systeem voor de uitschuiving van elk van de 2 oscillerende armen vergroot het bereik. De hertekende armcurve en uitschuiving laten toe om ladingen op te pakken en verder neer te zetten, met perfecte stabiliteit, zelfs over een obstakel. Het systeem maakt de asymmetrische verlenging van een arm ten opzichte van een andere mogelijk om de bak schuin neer te zetten.

Door een gewone druk op een vergrendelbare knop automatiseert de SkipTop™ het afdekken van de bak met een afrolzeil, in recordtijd. Dit vermijdt de vaak gevaarlijke, manuele afdekking met een dekzeil of net en beantwoordt aan de normen inzake wegveiligheid.

Wat de goederenmanipulatie betreft, laat de FlexControl™ toe de vereiste “apps” voor elke toepassing te downloaden, voor gebruik in de cabine, buiten of via afstandsbediening. Deze personalisering betreft intelligente opties als de dynamische weging tijdens de laadbewegingen of de memorisering van de cycli voor telescooparmen en steunpoten. Tot sloten worden alle handelingen gecontroleerd via SafetyPlus™ dat zowel de veiligheid van de operator als die van de werkomgeving garandeert. Dit programma rust de nieuwe skiploader generatie uit met tal van innovaties, zoals controle van de bevestigingspunten met hydraulische zijstops, hydraulische achtervergrendeling van de containers of pneumatisch veiligheidsslot voor de kantelhaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.