NEWS

4 januari 2018

ATLAS COPCO verkoopt beton- en verdichtingsdivisie aan HUSQVARNA

De bouwafdeling van de groep HUSQVARNA heeft een akkoord ondertekend voor de overname van de Light Compaction & Concrete Equipment divisie van ATLAS COPCO. De beton- en verdichtingsactiviteit boekte in 2016 een omzet van zo’n 60 miljoen euro. De groep HUSQVARNA zal de 200 werknemers van de divisie behouden, zo bevestigde Atlas Copco.

Klik op de foto's om ze te vergroten

“De lichte verdichtings- en betonactiviteiten van Atlas Copco kaderen perfect in de strategie van Husqvarna Construction dat zijn positie wil versterken in het segment van de betonoppervlakken en –vloeren”, verklaarde Kai WÄRN, voorzitter en CEO van Husqvarna Group.

Na de verkoop van zijn DYNAPAC wegenmachinedivisie aan de groep FAYAT, verklaarde ATLAS COPCO dat deze verkoop van de lichte verdichtingsproducten het bedrijf in staat zal stellen zich meer toe te leggen op zijn Power Technique activiteiten die het beheer van lucht, water en elektriciteit omvatten. De transactie omvat de overname van de Bulgaarse productie- en R&D eenheden, evenals de productieapparatuur in Nashik, India, en het wereldwijde commerciële en servicenetwerk. De betrokken producten zijn de beton- en verdichtingsgamma’s, zoals de plaatverdichters, de tandemwalsen en de betontrillers. “De lichte verdichtings- en betonlijnen van ATLAS COPCO zijn een logische aanvulling op ons huidige productgamma voor beton en vloeren. Dit biedt ons groeikansen, aangezien lichte bouwuitrustingen echt de basiscompetentie van HUSQVARNA Construction uitmaken”, verklaarde Henric ANDERSSON, voorzitter van deze divisie bij HUSQVARNA.

De overdracht die nog de goedkeuring moet krijgen van de mededingingsautoriteiten, zou tijdens het eerste kwartaal van 2018 afgerond moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.