NEWS

5 februari 2018

HATZ 3H50T: een compacte, krachtige EU Stage V motor

Motorenfabrik HATZ stelt zijn nieuwkomer in de H serie voor. Met de productie van deze nieuwe 3H50T motor zet HATZ zijn ontwikkelingsstrategie voort van motoren met beperkte omvang en geavanceerde technologie, zoals een turbocompressor of Common rail van Bosch (Off-Highway versie). Deze compacte motoren beschikken reeds over een hoog koppel bij laag toerental.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe, watergekoelde 3H50T 3-cilinder motor, die in Fan to Flywheel en OPU versie wordt aangeboden, behoort tot de categorie van minder dan 19 kW. Hij vult de H serie motoren aan die door HATZ ontwikkeld worden om te voldoen aan de huidige eisen inzake koppel, vermogen, betrouwbaarheid en naleving van de internationale emissienormen. Met een cilinderinhoud van niet meer dan 1,5 liter en een max. koppel van 130 Nm is de 3H50T waarschijnlijk de motor met het hoogste koppel uit zijn categorie.

Hij haalt zijn vermogen zonder intercooler en zijn bouw zonder dieselpartikelfilter (DPF) versterkt zijn kleine omvang voor de motorisering van compacte machines. Ondanks zijn lagere gewicht en beperkte afmetingen, overtreft deze motor door zijn eigenschappen oudere motoren van 19 tot 37 kW. Dankzij zijn geringe omvang past hij in krappe compartimenten. Deze motor haalt de waarden die voorgeschreven zijn door de EU Stage V en EPA tier 4 Final normen. Zelfs zonder verdere bewerking van de uitlaatgassen, zoals hercirculatie van de gassen of een dieseloxidatiekatalysator, bereikt de HATZ 3H50T motor een 10 maal lagere deeltjeswaarde dan de grenswaarde. Voor de EU Stage V norm is dat 0,4 gram per kW/h.

De OPU (Open Power Unit) versie is de Plug&Plagy oplossing voor de constructeurs van compacte machines die complete en montageklare motoren verlangen. Deze oplossing is afgestemd op hefplatformen, hydraulische aggregaten, boormachines en stationaire toepassingen zoals pompen en generatoren. Dankzij de optimale plaatsing van radiator, buizen en kabels of elektronica vergemakkelijkt het OPU concept van HATZ de integratie en montage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.