NEWS

15 februari 2018

JOHN DEERE rust de RUBBLE MASTER RM 120GO! crushers uit

John Deere Power System is steeds sterker aanwezig in de Europese bouwsector. Er werd een veelbelovend partnership afgesloten in de recycling- en mijnbouwsector met RUBBLE MASTER, de Oostenrijkse constructeur van slagbrekers die verdeeld worden door HMB in Paal-Beringen (BE).

Klik op de foto's om ze te vergroten

De compacte RM 100GO! en RM 120GO! slagbrekers zullen voortaan worden voorzien van een JOHN DEERE PowerTech E 9,0 l Tier 3/Stage III A of Final Tier 4/Stage IV motor. “Deze motoren hebben hun betrouwbaarheid reeds bewezen in veeleisende toepassingen”, verklaart Heinz JANK, R&D directeur bij RUBBLE MASTER.

De machines vormen een uitstekend alternatief voor de krachtigere brekers voor zware toepassingen, waarin de mijnbouw de meest veeleisende blijft. Hoewel de bewerking van harde steen regelmatig een kaak- of kegelbreker vergt, ontwikkelde RUBBLE MASTER slagmodellen voor deze toepassing. Zij bezitten een zeer voordelige gewicht/grootte verhouding, in combinatie met een uitstekend debiet. Het gepatenteerde GO! concept dat in elke machine is ingebouwd, optimaliseert overigens hun eenvoudige configuratie en intuïtieve gebruik.

De RM 100GO! slagbreker op rupsen verwerkt tot 250 ton/uur bouw- en sloopafval, beton, asfalt, glas, steenkool, natuursteen en zelfs gewapend beton voor de productie van bouwaggregaten van hoge kwaliteit.

De RUBBLE MASTER RM 120GO! gaat moeiteloos aan de slag in de ontginningsnijverheid. Hij weegt amper 35 ton en verkleint tot 350 ton sloopafval per uur. De schokplaten laten de operator toe snel van recycling op de verwerking van natuursteen over te schakelen, wat de productiviteit en flexibiliteit ten goede komt.

RUBBLE MASTER dat 97% van zijn omzet uit de uitvoer haalt, telt momenteel 70 verdelers in zo’n 100 landen verspreid over de vijf continenten. JOHN DEERE Power Systems ontwerpt, vervaardigt en verkoopt industriële dieselmotoren van 30 tot 448 kW (40 tot 600 pk) en scheepsdieselmotoren van 56 tot 559 kW (75 tot 750 pk).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.