NEWS

19 februari 2018

De WEBER grondverdichters treden het digitale tijdperk binnen met WEtrac

De meeste grote constructeurs van machines voor burgerlijke bouwkunde passen hun machines aan de digitaliseringsvereisten aan en rusten ze uit met Data Management systemen. WEBER MT, de Duitse constructeur van kleine handmachines voor verdichting kondigt aan dat zijn machines voortaan ook geconnecteerd zullen zijn.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het is een feit dat deze technologie het mogelijk maakt het gebruik van de machines te optimaliseren. Het nieuwe WEtrac systeem ontwikkeld door WEBER MT draagt bij tot de actieve bescherming van machines uitgerust met MDM (Mobile Device Management) motoren en creëert nieuwe mogelijkheden inzake vlootbeheer.

De MDM startmodule met elektronische start en productieuurteller controleert in real time de belangrijkste motorparameters zoals oliedruk en –peil, vervuiling van de lichtfilter of batterijspanning. WEtrac analyseert die gegevens en stuurt ze via een GSM mobiel radiosignaal door naar een internetportaal dat wordt beheerd door TRACKUNIT, een partner van WEBER.

Voor de gebruiker is de informatie betreffende de werking van de verdichters permanent beschikbaar. Ze kan worden ingekeken via een computer of smartphone. Er kan tevens een preventief en proactief onderhoud voorzien worden. Die planning verloopt gemakkelijker voor de gebruiker en beschermt de machines tegen de ernstige gevolgen van motorbeschadiging veroorzaakt door gebrekkig onderhoud. Dit is een regelrechte plaag voor kleine machines.

WEtrac biedt eveneens GPS-lokalisering aan als diefstalbescherming en visualisering van elke machine op de interface van het internetportaal. Verlaat de machine een welbepaalde zone of wordt ze verplaatst, dan ontvangt de vlootbeheerder een waarschuwing.

WEtrac is leverbaar voor de verdichters die optioneel uitgerust zijn met MDM of COMPATROL® 2.0 (verdichtingscontrole), evenals voor de omkeerbare grondverdichters van de CR 6 tot de CR 9 serie. De installatie van het systeem op de machine gebeurt in de fabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.