NEWS

22 februari 2018

KOMATSU neemt bosbouwentiteiten QUADCO en SOUTHSTAR over

Komatsu Ltd. sloot een akkoord af voor de overname van Prenbec Equipment Inc., een firma uit Québec die eigenaar is van de bosbouwentiteiten QUADCO en SOUTHSTAR. De acquisitie zal, onder het gebruikelijke voorbehoud, tot stand komen via een 100% dochter van Komatsu in de VS en zou eind februari 2018 rond moeten zijn.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In april 2016 lanceerde KOMATSU een driejarig groeiplan (2016-2018) onder de titel “Groei in het vooruitzicht van onze 100ste verjaardag (2021) en daarna”. In het kader van dat plan heeft de constructeur beslist zijn toebehoren voor bosbouw uit te breiden en QUADCO en SOUTHSTAR over te nemen.

Door toevoeging van de Quadco oogstkoppen en de Southstar Maxis koppen aan de bestaande lijnen van kleine en middelgrote Log Max en Komatsu oogstkoppen, groeit KOMATSU uit tot een leider in de sector van het bosbouwtoebehoren. Dat zal de Japanse constructeur in staat stellen om zijn klanten een compleet gamma bosbouwmachines aan te bieden. De bestaande verkoopnetwerken blijven behouden en binnen KOMATSU Forest AB zal een divisie de merken QUADCO, SOUTHSTAR en LOG MAX beheren. De twee overgenomen productie-eenheden blijven als onafhankelijke bedrijven actief binnen de groep KOMATSU.

Het bosbouwmateriaal is in twee categorieën onderverdeeld: de CTL (Cut to Length) methode die erg in trek is in Europa en het gebruik van een ruimer en een lader impliceert, en de FTL (Full Tree Length) methode die veelal toegepast wordt in Noord-Amerika en waarbij een oogstkop bevestigd wordt op de arm van een uitsleper of graafmachine. De oogstkop is een multifunctionele mechanische module: ze neemt de stam, zaagt die door en legt hem neer, om hem daarna te bewerken door zijn takken af te zagen, hem van zijn bast te ontdoen en hem te verzagen in blokken van programmeerbare grootte. De wereldwijde markt van bosbouwmachines, met inbegrip van bosbouwtoebehoren, blijft snel groeien. Verwacht wordt dat de FTL markt (de dominante methode) een bijzondere groei zal kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.