NEWS

23 februari 2018

TOPCON kondigt nieuw handmatig GM-100 totaalstation aan

Dit krachtige en zuinige, handmatige totaalstation dat voor kort vanaf nul ontworpen werd, levert de meest recente technologische voordelen in een compact, gestroomlijnd ontwerp. Het is voorzien van een uiterst krachtige EDM en een encodersysteem met uitmuntende hoeknauwkeurigheid om de precisie, snelheid en duurzaamheid te bieden die vereist zijn op de meest complexe werven.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De robuuste, waterdichte en stofdichte behuizing van magnesiumlegering en duurzame batterij zijn bestand tegen extreme omstandigheden. De GM-100 is uitgerust met compensatie met dubbele as voor stabiele metingen op oneffen terrein, met automatische correctie van de horizontale en verticale hoeken. Het instrument maakt gebruik van de TSshield™ telematica met geïntegreerde Bluetooth® technologie tot 10 m zonder externe antenne die nodig is voor de connectiviteit met de controller.

Ray Kerwin, internationaal directeur van de landmeetkundige producten van Topcon, reageert verrukt:

“Of de operatoren nu metingen uitvoeren op een site of de bouwstaat nagaan, het instrument blijft hoogwaardige prestaties leveren, met een maximale precisie van 6.000 m en 1,5 m + 2 ppm met prisma en tot 1.000 m en 2 mm + 2 ppm zonder reflector.”

De extra functies betreffen 50.000 interne geheugenpunten en tot 32 GB USB opslag, evenals 28 uur batterijduur (eco-modus), IP66 certificering en een encodersysteem met 1”hoeknauwkeurigheid en exclusieve IACS. De fabrikant garandeert dat de totaalstations uit de GM serie zorgvuldig gecontroleerd worden aan de hand van testprotocollen inzake stof- en waterdichtheid. Bovendien heeft het toestel met succes diverse tests ondergaan om zijn bestandheid tegen trillingen, vallen, temperatuur en vochtigheid na te gaan. Het voldoet dus aan de strengste eisen.

Het TSshield IoT supportsysteem garandeert de update van de firmware op afstand via Internet. Het verbetert het activiteitbeheer door de TS werktijd te verifiëren. De ingebouwde Remote Lock beschermt het instrument tegen diefstal en controleert de TS op allerhande werkingsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.