NEWS

6 maart 2018

YANMAR STEEKT EEN TANDJE BIJ EN DRIJFT ZIJN MOTOREN OP TOT 155 KW

Op INTERMAT zal YANMAR officieel een tipje van de sluier lichten omtrent de evoluties in zijn productgamma. En die zijn niet gering. Ter gelegenheid van de Franse beurs worden immers twee nieuwe motorlijnen voorgesteld met een vermogen tot 155 kW. Ze zullen begin 2019 in productie gaan.

Klik op de foto's om ze te vergroten

YANMAR wordt erg gewaardeerd omwille van zijn kleine dieselmotoren waarvan hij één van de voorlopers was en waarvan het vermogen de 64 kW niet overschrijdt. Er was natuurlijk wel de 4TNV94FHT Stage 4 die in 2016 op BAUMA voorgesteld werd en die tot 88,4 kW levert met zijn 3,1 liter en zijn 4 cilinders. Maar nu wordt een nieuwe stap voorwaarts gezet.

De kleinste van de twee nieuwe motoren, de 4TN101 met een cilinderinhoud van 3,8 l, levert een vermogen van 55 tot 105 kW met een koppel van om en bij de 550 Nm. De grootste, de 4TN107 van 4,6 l, biedt een vermogen van 90 tot 155 kW en een koppel van meer dan 855 Nm. Het specifieke vermogen en koppel van deze motoren bezorgen hen een plaatsje in de hoogste klasse van de markt. De volledig elektronische motoren bezitten een turbocompressor met intercooler (met een 2-deks turbo op de krachtigste 4TN107 modellen) en worden gevoed door een Common Rail inspuitsysteem.

De twee motorgroepen zullen voldoen aan de Europese Stage V norm en volgens de constructeur werden ze ontworpen met de bedoeling om de totale gebruikskosten te drukken. Ook een verminderd olieverbruik was één van de belangrijkste doelstellingen bij hun ontwerp. En nog volgens Yanmar is dat doel ook bereikt dankzij een heel precies fabricageproces dat speciaal daarvoor ontwikkeld werd.

Het nabehandelingssysteem omvat EGR recycling van de uitlaatgassen, een diesel roetfilter en SCR katalytische reductie. Hun beperkte omvang, gekoppeld aan vermogen en koppel, zorgen ervoor dat deze motoren beantwoorden aan de vereisten voor toepassingen in de bouwsector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.