RentMAT

21 maart 2018

BIA MATRENT mikt op TOPCON-machinesturingen voor verhuur

Gezien de steeds dwingendere vraag rust MATRENT, dat bekend is om de verhuur van zware bouwmachines, meestal met ingebouwde machinesturing, ook modellen waarop het systeem niet in de fabriek geïnstalleerd is uit met TOPCON-sturingen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Bruno CROEGAERT, Rental Manager van MATRENT, meent dat: “GPS-gestuurde machines de standaard zullen worden! Een kant-en-klare graafmachine huren, is zowel voor ervaringsdeskundigen als voor leken de ideale oplossing om pieken in het werkvolume snel, accuraat en efficiënt op te vangen.”  Machinesturing is de nieuwe trend binnen de grondverzetsector, wegenbouw en burgerlijke bouwkunde. Verhuur moet de efficiëntie van een specifieke machine voor elke toepassing garanderen en machinesturing is daar één factor van. MATRENT — een dochter van de groep BIA die de KOMATSU-machines invoert in de Benelux – volgt deze evolutie op de voet. KOMATSU en TOPCON werken reeds zeven jaar samen.

De verhuurder focust hoofdzakelijk op de korte- en lange-termijnverhuur van machines die minder dan twee jaar oud zijn. Zijn vloot telt zo’n 80 machines, verspreid over zijn drie vestigingen in Fleurus, Izegem en Zutphen. De KOMATSU-modellen van 20 ton zijn standaard uitgerust met een ingebouwd GPS-systeem van TOPCON. “We hebben drie van die systemen aangekocht om ze te installeren op twee binnendraaiers – één van 13 ton op rupsen en één van 14 ton op banden ­— evenals op een 30 tonsgraafmachine op rupsen” Dankzij de realistische 3D-visualisatie kunnen machinisten veel sneller, nauwkeuriger en efficiënter werken. “MATRENT heeft in dit domein de nodige kennis in huis om klanten optimaal te ondersteunen en hen de nodige informatie te verschaffen omtrent de werking van de machines die voorgeprogrammeerd zijn naargelang de toepassing, zodat gebruikers er nadien meteen mee aan de slag kunnen. We hebben vaste tarieven voor de opstart op de werf (inclusief het inladen van de plannen) en kunnen desgewenst ook het voorbereidingstraject in goede banen leiden”, besluit de Rental Manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.