NEWS

26 maart 2018

De V6000 en V7000: nieuwe zware hamers bij MONTABERT

MONTABERT zal op INTERMAT Parijs zijn twee nieuwe zwaargewichten voorstellen: de V6000 en V7000. De twee rotsbrekers van respectievelijk 6 en 7 ton vullen het bestaande gamma aan en zijn bestemd voor dragers tot 120 ton.

Klik op de foto's om ze te vergroten

MONTABERT heeft drie patenten neergelegd voor deze twee nieuwe hamers. Het eerste betreft het hydraulische kussen en de centrering van de zuiger. De twee andere patenten zijn gelinkt aan het nieuwe frequentieregelsysteem in beide hamers.

Maar er zijn nog meer nieuwigheden verwerkt in het concept van de nieuwe hamers, zoals het dubbele smeercircuit. Zoals de meeste rotsbrekers van MONTABERT zijn de V6000 en V7000 in staat om zelf hun energie af te stemmen op de hardheid van het gesteente. Ze zijn uiteraard voorzien van kniebeschermers, overdruk, versterkt staal voor de sleden enz.

De hamers werden overigens ontwikkeld vanuit een bekommernis van ergonomie en veiligheid voor de operatoren en de personen die aanwezig zijn rond de werkplek. De slijtdelen zijn gemakkelijk te vervangen en er wordt rekening gehouden met de vereisten voor de technici inzake inspanning en gewicht. De lawaainiveaus blijven eveneens binnen de perken dankzij een volledig geluidsisolerende slede.

De hamers zijn voorzien voor dragers van respectievelijk 58 tot 85 ton en 75 tot 120 ton, met een werktuigdiameter van 215 mm. Alle MONTABERT-rotsbrekers worden in Frankrijk (Lyon) vervaardigd, met inbegrip van de V6000 en V7000. Ze beschikken over een veringsysteem, dat de trillingen en slijtage beperkt en de levensduur van de machine verlengt. De hamers gaan daardoor ook langer mee dan hun concurrenten op de markt. De constructeur en zijn Belgische verdeler TRAMAC willen “de meest vernieuwende en betrouwbare oplossingen op de markt bestendigen, teneinde de klanten een maximale productiviteit te garanderen met een goede kosten-efficiëntieverhouding”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.