NEWS

23 mei 2018

JCB LIVELINK nu ook open voor gemengde machinevloten

JCB behoorde tot de voorlopers in data management systemen voor landbouw- en bouwmachines. Deze telematicasysteem die op de CAN BUS aangesloten zijn en doorgeven via satelliet of via het GSM netwerk, verschaffen velerlei informatie. JCB lanceert nu een nieuwe versie van zijn LiveLink® die openstaat voor alle machines in een vloot, zonder onderscheid van merk.

Klik op de foto's om ze te vergroten

JCB heeft zijn merkgebonden JCB LiveLink® systeem 7 jaar geleden ontwikkeld. Het is operationeel op meer dan 160.000 machines van het merk die nu meer dan 70.000 verbindingen per dag maken. Dit soort van telematicaverbinding die toegankelijk is in remote access, biedt heel wat voordelen, zoals geolokalisatie, gebruiksduur en –momenten van de machines, preventief onderhoud enz. Bedrijven die over heterogene vloten beschikken, worden nochtans geconfronteerd met verschillende, incompatibele systemen die voor elk machinemerk ontwikkeld worden en hun gebruik bemoeilijken en zelfs onmogelijk maken. , Het was tijd voor de constructeurs om hun management tools te normaliseren. Het is de AEMP (Association of Equipment Management Professionals) die de normen beheert.

Het nieuwe, gecentraliseerde JCB LiveLink® controlesysteem laat de vlooteigenaars toe de vlootgegevens van om het even wel telematicasysteem dat voldoet aan de AEMP V1.2 telematicanorm in alle transparantie in te voeren in één enkel specifiek JCB LiveLink® systeem. Alle informatie met betrekking tot de machines, of het nu om JCB of concurrenten gaat, kunnen vervolgens worden weergegeven en geïnterpreteerd in een beveiligd en intuïtief Webportaal of opgenomen in het computersysteem van een gebruiker of op mobiele platformen zoals een iPhone of tablet. JCB levert ook meerdere Toolkit Developers om de integratie van de gegevens van een machine in de bestaande systemen, zoals verhuur- of vlootbeheersoftware, te vergemakkelijken. De JCB dealers kunnen het JCB LiveLink® systeem aanpassen aan machines zonder vooraf geïnstalleerde telematica-apparatuur.

De nieuwste functies van JCB LiveLink® omvatten: * monitoring van het brandstofverbruik * werkmodegegevens * gepland onderhoud en voorkoming van pannes * real time lokalisatierapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.