NEWS

29 mei 2018

Hiab vernieuwt zijn overslagkranen in het lichte gamma

In februari stelde Magnus PETTERSSON, senior manager nieuwe technologieën en nieuwe projecten bij HIAB, de nieuwste spruit van het test- en innovatiecentrum in het Zweedse Hudiksvall voor. “Het HIAB Vision Lab is de nieuwste stap voor ons inzake R&D, op weg naar volautomatische machines. Het is de bedoeling de bestaande sensoren te verbeteren en nieuwe, intelligente sensoren te ontwikkelen voor al onze productgamma’s.”

Klik op de foto's om ze te vergroten

De voorbije twee jaar werden de kranen uit het middengamma vernieuwd en in aansluiting daarop lanceert HIAB zijn overslagkranen uit het vernieuwde, lichte gamma, met een capaciteit van 4 tot 11 tonmeter. 

Vier aangeboden opties voor manuele en afstandsbedieningen beantwoorden specifiek aan het precisieniveau dat vereist is voor het gebruik van de kraan. “Het SPACE X-4 systeem laat de operator toe de kraan met het grootste gemak en maximale laadsnelheden te bedienen. Het zijn de prioriteiten van de klanten bij de keuze van een overslagkraan die hebben geleid tot de ontwikkeling van deze HIAB kraanserie. Het nieuwe materieel is veiliger, het vergemakkelijkt de taak van de operatoren en verhoogt de efficiëntie”, verklaart Jan VINK, directeur van het lichte materieelgamma bij HIAB.

Het buitenscherm laat controle op de werkzaamheden en de staat van het onderhoud toe. Tot de vele functies behoort ook het halfautomatisch uitvouw- en opvouwsysteem, het laststabilisatiesysteem en de afstandsbediening.

De kranen uit het lichte HIAB gamma zijn ontworpen om het dagelijks onderhoud te vereenvoudigen. De belangrijkste onderdelen en elementen die een regelmatige check-up vereisen, zijn gemakkelijk bereikbaar. Zoals bijvoorbeeld het oliereservoir dat ondergebracht is in de kraanbasis en gemakkelijker en sneller toegankelijk is, en tevens geïnstalleerd kan worden zonder de onderdelen van de vrachtwagen te reorganiseren. De nieuwe modellen kunnen met verschillende opties geconfigureerd worden voor een gemakkelijke montage op het vrachtwagenchassis. De hele installatie is voorzien op een zo laag mogelijk totaalgewicht. De kranen uit het lichte gamma bieden een garantie van 2 jaar en van 5 jaar op de staalstructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.