NEWS

4 oktober 2018

De PCC 57002 van PALFINGER haalt die onbereikbare laatste meters!

Tijdens de IAA-beurs voor commerciële voertuigen in Hannover heeft PALFINGER in wereldprimeur een nieuw autolaadkraanconcept op rupsen voorgesteld dat ook toegang geeft tot die laatste meters, waar een offroad truck niet meer bij kan. Het voertuig op rupsen is beschikbaar in drie varianten van zo’n 50 tot 115 tonmeter.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze krachtige hefoplossing haalt haar volle potentieel niet alleen op moeilijke ondergrond en met hellingen tot 60%, maar aangezien ze 40 cm minder breed is dan een vrachtwagen, biedt ze ook hefcapaciteit aan in krappe zones waar één centimeter een wereld van verschil kan maken.

Gezien haar prestaties, gaat deze machine de concurrentie aan met telescoopkranen op rupsen, maar dan met het voordeel van haar compacte afmetingen. Naast moeilijke toepassingen op hellend terrein, voor de plaatsing van hoogspanningsleidingen of liften bijvoorbeeld, kan ze ook vlot worden ingezet op een stadswerf dankzij de veelzijdigheid van haar bewegingen en haar mobiliteit op rupsen. De kraanstructuur en haar rupsenmodule kunnen bovendien makkelijk gescheiden worden en zijn individueel controleerbaar, bruikbaar en vervoerbaar. Deze slimme configuratie is heel handig in die gevallen waar de machinemassa een rol speelt. Origineel is immers ook dat de kraan zichzelf zonder rupsen kan voortbewegen met haar stabilisatiemodule. Een techniek die “shifting” wordt genoemd. Tot slot, kan de kraan gekoppeld aan haar stabilisatiestructuur op het plateau van een vrachtwagen gemonteerd worden, wanneer de toepassing dat vereist.

Zonder de rupsenmodule passen de kraanafmetingen in een ‘kubus’ met zijden van 2 m en een hoogte van 2,2 m. Met rupsen wordt dat 2,2 m voor de zijden en 2,5 m hoogte.

De kraan is in 3 varianten afgeleid. Te beginnen met de PALFINGER PCC 57.002 met een maximale reikwijdte van 29,5 m en een hefhoogte van 32 m bij een max. hefcapaciteit van 17,9 ton. De PCC 71.002 bezit een reikwijdte van 31,6, een hefhoogte van 34 m en een hefvermogen van 19,1 ton. Het krachtigste model, de PCC 115.002, biedt een reikwijdte van 33,3 m, een hefhoogte van 35,8 m en een hefcapaciteit tot 30 ton. Voor alle modellen zijn tal van extra uitrustingen leverbaar. Het PCC 57.002 model zal in het voorjaar van 2019 beschikbaar zijn, de andere zijn onmiddellijk leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.