NEWS

5 oktober 2018

EEN NIEUWE YANMAR V65 WIELLADER VAN 4,2 TON

Deze nieuwe wiellader neemt de derde plaats in binnen het gamma van de zes bestaande modellen, tussen de V8 en de nieuwe V80. Hoewel hij iets lichter is dan zijn voorganger, levert hij aanzienlijk betere prestaties.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De constructeur heeft duidelijk werk gemaakt van de compactheid van de machine die 1,7 m breed is met bak, 4,78 m lang en 2,61 m hoog. Haar DEUTZ EU Stage IIIA, EPA TIER IV motor met een nettovermogen van 36,4 kW scoort goed wat werking en milieubescherming aangaat. Een integrale en permanente, hydrostatische transmissie met zelfblokkerende differentiëlen op de voor- en achterassen (blokkeereffect 35%) belooft een mooi productiepotentieel, te meer omdat de tractiecapaciteit zich progressief en zonder onderbreking ontwikkelt. Op vol vermogen haalt de V65 wiellader een snelheid op de weg van 20 km/u. Optioneel kan dit oplopen tot 30 km/u. Diverse uitrustingen, zoals Fingertip bediening en multifunctionele joysticks, laten toe de machine precies, comfortabel en productief te besturen.

De knikbesturing biedt een draaihoek van 40° en stelt de bak in staat om de lading in rechte lijn te benaderen, zelfs bij maximale draaihoek. De 12° brede zwenkhoek van de schommelas achteraan garandeert de stabiliteit en de grip van de 4 wielen op de grond, zelfs op oneffen terrein. Op die manier verplaatst het gewicht van de machine zich dus altijd in dezelfde richting als de bak. Bij complete draaiing bedraagt de kiplast 2.580 kg, bij een hefcapaciteit van 1.650 kg (2.050 onder het rijden) en een storthoogte van 3.120 m.

Teneinde zijn klanten wielladers aan te bieden die afgestemd zijn op bouwwerken, levert YANMAR tal van packs en andere optionele uitrustingen. Het gebruik van een aan het werk aangepaste uitrusting laat toe de productiviteit te verhogen en slijtage en schade te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.