NEWS

16 november 2018

De YANMAR VIO82: een nieuwe midigraafmachine voor in de stad

Deze nieuwe, uiterst compacte midigraver van 8,2 ton profiteert mee van de knowhow van YANMAR wat de ontwikkeling van Zero Tail Swing graafmachines aangaat. De VIO82 is bijzonder geschikt voor stadsomgevingen en werken in krappe ruimten. De veelzijdigheid van deze machine blijkt uit haar verhoogde productiviteit op nauwe werven. Dat is althans wat constructeur wil bereiken.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De ViO82 is uitgerust met het nieuwe YANMAR ViPPS2i hydraulisch systeem dat steunt op de globale vermogensregeling van twee onafhankelijke plunjerpompen met regelbaar debiet en een verdeler met meerdere combinaties. De 2 onafhankelijke pompen met individuele bediening in functie van de last, leveren het optimale hydraulische vermogen voor de uit te voeren opdracht. Dit systeem biedt een groot besturingsgemak en beperkt de hydraulische drukverliezen bij gecombineerde arm- en giekbewegingen.

Het nieuwe systeem omvat ook een elektronische regelaar die het motorvermogen (ECU) regelt in functie van het vereiste hydraulisch debiet. Naast operationele soepelheid betekent ook het beperkte brandstofverbruik een voordeel. De elektronisch gestuurde, rechtstreekse common-rail injectie voedt de 4TNV98C-WBV1 motor van YANMAR die de graafmachine een brutovermogen van 41,5 kW meegeeft. De aandrijflijn is uitgerust met EGR, gecombineerd met een DPF filter waarvoor YANMAR een exclusief systeem heeft ontwikkeld voor regeneratie tijdens stille momenten. Het brandstofverbruik wordt verder verlaagd door een automatisch vertragingssysteem met terugkeer naar vrijloop na 4 seconden inactiviteit. De Eco mode blijkt bijzonder efficiënt voor de controle van het motortoerental tijdens werkcycli waarbij weinig vermogen vereist is.

De FOPS2 Top Guard cabine met uitstekende zichtbaarheid, de grote beenruimte, de luchtgeveerde stoel, het vernieuwde dashboard en de armsteunen beantwoorden aan het ergonomische “Universal Design” concept dat door YANMAR werd ontwikkeld.

Max. graafdiepte – Neergelaten blad 4.440 mm – Met lange arm 4.790 mm
Storthoogte 4.680 mm – Met lange arm 4.910 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.