NEWS

20 november 2018

Eerste levering van de KOMATSU WA480-8 wiellader in België

Het heeft niet lang geduurd voor deze nieuwe versie van de WA480-8 die in april op INTERMAT 2018 werd voorgesteld, een koper vond in België. De groep LAFARGE/ HOLCIM, één van de grootste cement- en granulaatproducenten ter wereld, liet zich verleiden door de prestaties van deze machine voor de steengroeve van Trooz, in de omgeving van Luik.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze nieuwe KOMATSU wiellader van 25-26,6 ton die door BIA werd geleverd, maakt het gamma van Serie 8 wielladers compleet. Hij zal worden ingezet voor het laden van granulaten. KOMATSU Europe stelt de WA480-8 voor als een grote bouwmachine met gecertificeerde EU Stage IV motor waarvan het brandstofverbruik gemiddeld tot 15% lager ligt dan dat van de WA480-6 LC. De KOMATSU SAA6D125E-7 motor van de WA480-8 levert een vermogen van 220 kW. Hij maakt gebruik van de SCR technologie met toevoeging van AdBlue® en de KOMATSU dieselpartikelfilter (KDPF). Het elektronisch bedieningssysteem van de motor beheert het luchtinlaatdebiet, de brandstofinjectie, de verbrandingsparameters en de behandelingssystemen van de uitlaatgassen. Met verbeterde prestaties, beperkte uitstoot en geavanceerde diagnosemogelijkheden tot gevolg. De Smart Loader Logic zet de motor automatisch af bij langdurige vrijloop.

De constructeur preciseert dat de stabiliteit van WA480-8, zijn graafkracht op de bak en zijn trekkracht ideaal zijn voor het verplaatsen, vervoeren of laden van materialen. Zijn koppelomvormer met lock-up (automatisch van de 2de tot 4de versnelling) garandeert die prestaties en zijn as-oliekoelsysteem staat in voor de duurzaamheid. De machine beschikt over een nieuwe automatische graafmode en de nieuwe herziene graafbak van KOMATSU die de penetratie wellicht nog zal verbeteren en het vullen vergemakkelijken. Ze is aangesloten op het KOMTRAX “Step 5” telematicasysteem dat alle nuttige informatie omtrent de staat van de machine doorgeeft. Daarnaast is ook het geïntegreerde vlootbeheersysteem “BIA SmartFleet” beschikbaar op deze wiellader.

BIA SmartFleet verenigt de gegevens van de machines van een klant in een uniek platform en geeft ze weer in de vorm van een dynamische boordtabellen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.