NEWS

27 november 2018

VOLVO, van de miljoenste vrachtwagen tot de 1ste autonome vrachtwagen…

In de VOLVO Trucks fabriek in Gent is de miljoenste vrachtwagen van de band gerold sedert 1964. Deze Volvo FM voegt zich bij de vloot van Stad Gent, bestaande uit 18 vrachtwagens van het merk, en zal vooral ingezet worden voor de logistieke ondersteuning van de verschillende stadsdiensten.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Terwijl de miljoenste vrachtwagen de trots uitmaakt van de VOLVO montagefabriek, de meest productieve fabriek van de groep die vorig jaar op haar eentje 43.512 van de 112.245 wereldwijd verkochte eenheden produceerde, heeft de constructeur uit Göteborg een ander avontuur opgestart met zijn eerste autonome oplossing voor transport van kalksteen naar een nabijgelegen haven. Het voertuig is bestemd voor de open kalksteengroeve BRØNNØY KALK in Noorwegen.

Deze overeenkomst volgt op recente succesvolle automatiseringsprojecten voor andere mijnen, de oogst van suikerriet en de ophaling van afval. Eerder dan de autonome vrachtwagens aan te kopen, koopt de mijn een transportoplossing, meer bepaald voor het transport van kalksteen tussen 2 hubs. Deze commerciële oplossing betekent een opwindende primeur voor VOLVO TRUCKS. “Dit is een belangrijke stap voor ons”, vertelde Raymond LANGFJORD, Managing Director van de mijn. “Er heerst een felle concurrentiestrijd in de sector. We zochten naar een betrouwbare en innovatieve oplossing wat duurzame ontwikkeling en veiligheid aangaat. De autonome vrachtwagen zal onze competitiviteit op de fel bevochten wereldmarkt aanzienlijk vergroten.” De wereldwijde transportbehoeften veranderen voortdurend aan een hoog tempo en de sector eist nieuwe geavanceerde oplossingen om aan de leiding te blijven. “Wij hebben ons als doel gesteld om de toon te zetten met de ontwikkeling van producten en diensten die aan deze vereisten voldoen”, gaat Claes NILSSON, Voorzitter van VOLVO TRUCKS, voort.

De VOLVO FH autonome voertuigen worden beheerd door de operator van de wiellader. De route omvat zowel ritten door tunnels als in openlucht.

Het zijn dezelfde vrachtwagens die de ploegen van de fabriek in Gent assembleren. Nu werken er ongeveer 3.000 werknemers aan. De Gentse vestiging die de afdelingen Productie, Uptime Solutions, Technical Dealer Support, Service Market Logistics en Volvo IT omvat, telt zo’n 4.500 medewerkers. VOLVO Group heeft 4.700 werknemers in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.