NEWS

5 december 2018

Nieuw gamma HIMOINSA Stage V stroomaggregaten

HIMOINSA voltooit de tests van een nieuw gamma stroomaggregaten met Stage V motor die voldoen aan de EU 2016/1628 regelgeving voor Non-Road Mobile Machinery (EMNR). Deze regels zijn vanaf 1 januari 2019 van toepassing op de gecommercialiseerde producten. Er is niettemin een overgangsperiode voorzien voor de in 2018 vervaardigde motoren die dus niet Stage V gehomologeerd zijn.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het nieuwe gamma stroomaggregaten zal bestaan uit modellen met YANMAR, FPT en SCANIA motoren. Ze onderscheiden zich door hun kap waaronder het nabehandelingssysteem van de machine en de elektrische installaties huizen. De control box is één van de belangrijkste vernieuwingen op de S5 stroomaggregaten. Hij werd nauwgezet ontwikkeld met het oog op een veilige en efficiënte coördinatie met de bedieningseenheid van de nieuwe Stage V motoren. De nieuwe S5 stroomaggregaten bezitten dus alle ontwerp- en innovatiekenmerken teneinde een technologische voorsprong te behouden en de meest competitieve machines in de Europese verhuursector te blijven.

HIMOINSA zal evenwel na de inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving nog gedurende 24 maanden stroomaggregaten met Stage IIIA motor blijven aanbieden. De overgangsperiode voor stroomaggregaten met een vermogen van minder dan 56 kW en meer dan 130 kW loopt in december 2020 ten einde. Modellen met een vermogen tussen 56 en 130 kW, uitgerust met Stage IIIA motoren, mogen daarentegen tot in december 2021 verkocht worden.

Carl VANDAELE, de officiële invoerder in België, bevestigt dat de productie van dit nieuwe gamma in februari 2019 van start zal gaan. De commercialisering van deze machines is voorzien voor midden volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.