NEWS

11 december 2018

De POTAIN CAB-IN, de nieuwe kraanmachinistlift van MANITOWOC

Reglementeringen omtrent het welzijn op het werk en de zwaarte van het werk van kraanmachinisten, die reeds van kracht zijn in Nederland en de Scandinavische landen, vinden hier ook geleidelijk ingang. In Frankrijk moet vanaf 2019 de toegang tot de cabine van kraanmachinisten op 30 m en hoger verplicht met een lift gebeuren. POTAIN lanceert zijn CAB-IN kraanmachinistlift die in K masten geïnstalleerd wordt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Op BAUMA 2016 stelde MANITOWOC reeds een CAB-LIFT oplossing voor. Die was in de mast geïntegreerd en ontwikkeld met de steun van liftproducent ALIMAK-HEK. Rekening houdend met de opmerkingen en vragen van de klanten-gebruikers, heeft POTAIN dit nu herzien en ontwikkelde hij het nieuwe CAB-IN concept, in partnership met GEDA, een bedrijf dat gespecialiseerd is in bouwliften. Conform de Franse aanbeveling, wordt de POTAIN CAB-IN officieel door MANITOWOC gelanceerd als binnenlift voor kraanmachinisten, op POTAIN kranen die element per element worden opgebouwd. Deze lift met een capaciteit van 200 kg geeft toegang tot de cabine tegen een snelheid van 24 m/min. en daalt gemakkelijk, snel en zonder gevaar. Ook de klassieke toegang via ladders binnenin de mast blijft behouden, wat niet het geval was in het voorgaande concept. De standaard lifthoogte bedraagt 60 m. Optioneel is dat 150 m. Het systeem is compatibel met alle K masten (1,6 m, 2 m, 2,45 m), met nieuwe en oude toegangen en alle huidige K mastvoeten.

Eén van de belangrijkste voordelen van de Potain CAB-IN blijft zijn kostenoptimalisering: aangezien de lift, de ladders en hun overlopen binnenin de in de fabriek voor-uitgeruste mastelementen geïnstalleerd worden, zijn geen transportkosten, opslagkosten of extra montagetijd vereist om ze samen met de kraan in werking te stellen.

De veiligheid is gegarandeerd door de kooien rond het vertrek- en aankomstplatform en wordt gecontroleerd door sensoren onderaan en bovenaan de liftcabine. De cabine biedt een 360° uitzicht voor inspectie van de masten en het onderhoud van de aandrijving gebeurt eveneens vanaf het platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.